Hirmuloikka Mestiksestä Leijonat-ehdokkaaksi: SM-liigan yllättäjäpelaajalle maailmanluokan kyky – "Fakta! Joka erässä se näkyy"

Mestiksessä hurjaa jälkeä tehnyt tehopakki tekee nyt tulosta SM-liigassa – "Absoluuttista huipputasoa" 5:32
Mestiksessä hurjaa jälkeä tehnyt tehopakki Aleksi Matinmikko tekee nyt tulosta SM-liigassa – "Absoluuttista huipputasoa."

Ässien puolustaja Aleksi Matinmikko, 23, on ollut yksi jääkiekon SM-liigan alkukauden suurimmista säväyttäjistä. 

Viime kaudella oululaislähtöinen Matinmikko summasi hirvittävät teholukemat Mestiksessä: 42 ottelussa  13+40=53 pistettä ja mestaruus Kiekko-Espoossa. 

Aiemmin kolmella kaudella SM-liigassa kiekkoillut Matinmikko on nyt hypännyt täysin uudelle tasolle myös pääsarjassa. Hän on tehotilastossa selvästi positiivisen puolella (+6) ja pisteitäkin on tullut 1+6=7 yhdeksässä ottelussa. 

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi on vaikuttunut varsinkin yhdestä aspektista Matinmikon pelaamisessa.  

– Tällä hetkellä hän on SM-liigan parhaita pelaajia siniviivalla. Kun mietitään ihan maailmanlaajuisesti vaikka NHL:n ja Euroopan parhaita pakkeja, niin hänellä on se ominaisuus, joka on pakille hyökkäyssinisellä tärkeä: Kun hän saa kiekon, se toimitusvarmuus maalille on absoluuttista huipputasoa. 

– Fakta! Joka erässä se näkyy, Kivi lisää Matinmikon huipputaidosta. 

Mikä on mahdollistanut huiman loikan Matinmikon esityksissä? Kivi, toinen asiantuntija Pekka Saravo, Ässien päävalmentaja Jere Härkälä ja Matinmikko itse vastaavat tähän pääkuvan videolla. Siinä myös näytteitä Matinmikon loistavasta viivapelaamisesta. 

Ässät pelaa lauantaina vierasottelun HIFK:ta vastaan kello 15 alkaen. SM-liigan kaikki ottelut suorina lähetyksinä C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat