Hirmukuntoisella maailmanmestarilla harvinaislaatuinen ongelma – "Se on täysin hullua"

Ruotsin kiekonheittotähti Daniel Ståhlin yleisurheilukausi ei ole käynnistynyt toivotulla tavalla, vaikka hän onkin fyysisesti huippukunnossa. Ruotsinsuomalaisen tähden valmentaja kuitenkin vakuuttaa, että hirmukaari on vain ajan kysymys.

Kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Ståhlin kausi on alkanut tahmeasti. Viime viikolla Oslossa Ståhl kiskaisi kiekkonsa 65,92 metriin, mutta sunnuntaina ruotsalaistähti jäi kokonaan ilman tulosta Södertäljessä. Ståhlin valmentaja Vesteinn Hafsteinsson vakuuttaa kuitenkin, että hätää ei ole, koska Ståhl on hirmuisessa fyysisessä kunnossa.

– Ei ole syytä huoleen. Meillä on positiivinen ongelma tällä hetkellä. Kyse on siitä, että hän on äärimmäisen räjähtävä ja vahva tällä hetkellä. Hänen fysiikkansa tällä hetkellä yli kapasiteetin, minkä vuoksi hän ei ole pystynyt tuomaan tekniikkaansa esiin ensimmäisissä kilpailuissa. Se on kuitenkin tulossa, Hafsteinsson vakuuttaa Expressenille.

Ståhl on esiintynyt harjoituksissa vakuuttavasti. On siis vain ajan kysymys, milloin ruotsalaistähti onnistuu myös kisatilanteessa.

– Olen todella innoissani. Hän heitti 71,20 metriä myötätuuleen viime viikolla harjoituksissa. Voin sanoa, ettei hän ole tehnyt niin koskaan aikaisemmin. Se on täysin hullua, Hafsteinsson sanoo.

Kehno alku yleisurheilukaudelle on ollut suuri pettymys myös Ståhlille itselleen.

– Voin myöntää sen, että hän on surullinen näiden kahden kilpailun takia. Hän haluaa suoriutua. Hän on hyvä päästämään irti pettymyksestä ja jatkamaan eteenpäin, Hafsteinsson kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat