Hintavertailu: Äidille kukkia netistä – mitä maksaa?

Kukkia voi tätä nykyä tilata yhä useammin verkkokaupasta. Kotiinkuljetuksen hinta kotimaassa on arkisin 5-15 euroa.

Verkkokaupassa asioidessa kannattaa huomioida, että tuotevalikoimasta valittu kimppu tai asetelma on harvoin täysin yks yhteen lopullisen lahjakukan kanssa. Tuotekuvat ovat vain ohjeellisia. Jos kukkakauppiaalla ei ole käytössään juuri tilatunlaisia kukkia, pyritään tilalle valitsemaan samantyylisiä, -värisiä ja -hintaisia kukka.

Jotkut verkkokaupat tarjoavat kukkien ohella lahjaksi suklaata tai esimerkiksi kuohuviinipulloja, joiden ympärille on kiedottu koristeeksi kukkia.

Kukkia tilatessa kannattaa olla erityisen tarkkana osoitetietojen antamisen yhteydessä: jos ne ovat virheelliset ja toimitusta ei sen takia saada toimitettua perille, maksu on kuitenkin hoidettava.

Milloin tilata? Mitä maksaa?

Jos aikoo tilata äitienpäiväksi kukkia, kannattaa tilaus tehdä sesonkiajasta johtuen vaikka jo tänään. Lisäksi on huomioitava, että kaikissa kukkakaupoissa ei ole kotiinkuljetuksia sunnuntaisin tai jos on, kuljetuksesta saatetaan laskuttaa tuplahinta.

Ohessa lista muutamien verkkokauppojen hinnoista. Yhteishinta muodostaa valitun kukkakimpun tai asetelman hinnasta sekä toimituskuluista.

Lähetäkukkia.fi: Toimituskulut 15 euroa kotimaassa. Toimituskulut myös ulkomaille lähtökohtaisesti 15 euroa.

FinnFlorist: Toimituskulut Helsingissä 5 euroa (paitsi Suomenlinna 40 euroa, kuljetus sovittava erikseen). Toimituskulut Espooseen, Kauniaisiin ja Vantaalle 7 euroa, muualle Suomeen 12 euroa. Ulkomaille välityspalkkio on 11 euroa + paikalliset kuljetuskulut.

Kukkatilaus: Toimituskulut pääkaupunkiseudulla 11 euroa. Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan ainoastaan pääkaupunkiseudun alueelle (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen & Sipoo).

Syväsen Kukka: Toimituskulut Helsingissä 9 euroa, muualle Suomeen tai ulkomaille 15 euroa.

Désiréé: Toimituskulut matkan pituudesta riippuen ja postinumeron mukaan 7-10 euroa Helsingissä, Espoossa 10-15 euroa, Kauniaisissa 14 euroa, Vantaalla 15 euroa, Suomenlinnaan ei toimituksia.

Verkkokukka: Toimitukset kaikkialle Suomeen. Toimituskulut hinnoiteltu viikonpäivän mukaan: arkisin 15 euroa, la 22,50 euroa ja sunnuntaina 30 euroa.

Piilola: Toimituskulut Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla 7,90 euroa. Muualle Suomeen 16 euroa.

Bieder: Toimituskulut 7-20 euroa.

Interflora: Toimituskulut sekä Suomeen että ulkomaille 16 euroa.

Vaihtoehdot verkkokaupalle

Jos ei välitä asioida verkkokaupassa, voi aina myös soittaa hyväksi havaitsemaansa kukkakauppaan. Tällöin voi esittää toiveensa tarkemmin kuin verkkokatalogeista valitessa.

Toinen vaihtoehto on soittaa äidin kotia lähimpänä olevaan kukkakauppaan ja hoitaa kukkalahjan toimittaminen sitä kautta.

Yksi vaihtoehto on myös omassa lähikukkakaupassa käyminen. Sieltä tilaus pystytään hoitamaan lähes aina eteenpäin muualle Suomeen tai ulkomaille.

Suurin osa kukkakaupoista pystyy hoitamaan tilaukset eri puolille Suomea yhteistyökukkakauppojen avulla. Joskus kukkakaupat myös hoitavat kotiinkuljetuksen itse tai käyttävät Interfloran ja Datafloran palveluja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja