Hintaeroa jopa huimat 15 euroa kilolta! MTV Uutiset selvitti: Näin paljon hillan hinnassa on eroa Lapin ja pääkaupunkiseudun välillä

1:15
Hintaa paikkakuntien välillä yli tuplat! MTV Uutiset vieraili hillatoreilla Helsingissä ja Ivalossa.

Lapissa hillasta saa pulittaa torilla huomattavan verran vähemmän kuin pääkaupunkiseudulla.

Erityisen hyvä marjakesä on tuonut tänä vuonna toreille myytäväksi paljon korpihillaa. Heinä- ja elokuun taitteessa poimintakypsää marjaa on ilmestynyt esimerkiksi myös Helsingin keskustassa sijaitsevalle kauppatorille.

Marjan hintaero torilla poikkeaa kuitenkin huomattavasti paikkakunnittain. MTV Uutisten tutkimustyö paljasti, että Helsingissä marjasta pyydetään jopa tuplahinta verrattuna Lappiin.

Hillaa ostetaan Helsingissä kerralla jopa sadoilla euroilla


Helsingin kauppatorilla kilohinnat lähtevät 30 eurosta ylöspäin. Kalleimmillaan hillasta pyydetään kauppatorilla jopa 38 euroa kilo. Torimyyjien mukaan hillalle riittää Helsingissä kysyntää ja sitä voidaan ostaa parhaimmillaan sadoilla euroilla.

– Kyllä sitä on mennyt. Ostetaan eri kokoisissa rasioissa. Ihmiset on innoissaan, kun hillaa on vihdoin saatavilla. Ostamme marjaa sisään 17,50 eurolla, torimyyjä Kiia Rouhelo kertoo.

Lapissa taas kilohinnat vaihtelevat pyöreästi 15 eurosta 20 euroon. Hillaa ostetaan sisään noin 10–15 eurolla.

Jo vuodesta 1994 marjakauppaa Lapissa tehnyt Harri Taunila myy Ivalon keskustan kojullaan hillaa 16 euroa kilo. Marjat saapuvat lähialueilta, joten kuljetusmaksuja ei hintaan juurikaan sisälly.

Katso MTV Uutisten tekemä hillan hintakatsaus yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja