Mainos

Hillary Clintonin kannatus laskussa Iowassa

Iowa on keskeinen osavaltio presidenttiehdokkaiden kisassa. Aiemmin Hillary Clintonia on pidetty selvänä vaihtoehtona demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Barack Obama on kerännyt Iowassa enemmän kannatusta kuin puoletoverinsa Hillary Clinton.

Iowa on keskeisessä asemassa ehdokastaistelussa. Osavaltion asukkaat päättävät jo tammikuun alussa kenen ehdokkaan kannattajat lähetetään puoluekokouksiin päättämään lopullisesti presidenttiehdokkaasta vuoden 2008 vaaleihin.

Tuoreen kyselyn mukaan Obamaa tukee 28 prosenttia, Clintonia 25 prosenttia, ja John Edwardsia 23 prosenttia Iowan demokraateista.

Hillary Clintonia on monesti pidetty itsestään selvänä demokraattien presidenttiehdokkaana. Kannatuksen laskun seurausta saattaa olla se, että hän on jyrkentänyt kielenkäyttöään Obamaa kohtaan ja asettanut kyseenalaiseksi tämän rehellisyyden ja poliittisen kokeneisuuden.

Republikaanien leirissä taas Arkansasin entinen kuvernööri Mike Huckabee on kivunnut jatkuvasti ylöspäin mielipidekyselyissä. Iowassa hänen kannatuksensa on nyt 29 prosenttia, kun se vielä lokakuussa oli vain 12 prosenttia. Republikaanien kärkinimenä kuukausia ollut Massachusettsin entinen kuvernööri Mitt Romney keräsi kyselyssä 24 prosenttia ja New Yorkin entinen pormestari Robert Giuliani 13 prosenttia.

Iowan uudessa kyselyssä lähes puolet demokraateista ja yli 60 prosenttia republikaaneista kertoi, että he voivat vielä vaihtaa ehdokastaan ennen 3. tammikuuta pidettäviä esivaaleja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.