Hiipuiko seksielämä? Nämä ovat pariskuntien tyypillisimpiä ongelmia sängyssä

Jos sohvalle käpertyminen on alkanut houkuttaa seksiä enemmän, ei huolta, se on asiantuntijan mukaan täysin normaalia. 

Parisuhteen edetessä seksi saattaa muuttua... no, tylsäksi. Newyorkilainen parisuhdeasiantuntija ja avioliittoneuvoja Rachel Sussman paljastaa viisi tyypillistä ongelmaa, joita pariskuntien seksielämään saattaa ilmestyä alkuhuuman jälkeen.

1. Erot seksihaluissa

Toinen haluaa seksiä useammin kuin toinen. Kuulostaako tutulta? Tämä on Sussmanin mukaan pariskuntien tyypillisin seksiin liittyvä ongelma. Ratkaisuksi tähän ongelmaan nainen kertoo ehdottavansa usein kompromissia. Onko vähemmän seksiä haluavan seksihaluja mahdollista nostaa? Entä riittäisikö useammin seksiä kaipaavalle joskus pelkkä läheisyys itse aktin sijaan?

2:27

2. Seksiä ei ole lainkaan

Moni tässä tilanteessa oleva pariskunta ei Sussmanin mukaan ole asiasta kovinkaan huolissaan, vaan moni ajattelee seksittömyyden olevan täysin normaalia – mikä ei ole hyvä juttu. Tällaisissa tilanteissa Sussman pyrkii selvittämään, mitkä asiat pariskunnan elämässä ovat muuttuneet ja kenties vaikuttaneet seksielämän hiipumiseen. Kun näitä asioita pohtii, käy usein niin, että seksi palaa kuin itestään osaksi parisuhdetta.

3. Intohimo on hiipunut

Pitkissä parisuhteissa intohimo hiipuu väistämättä, ja kun näin käy, asiasta ei kannata huolestua liikaa. Jos intohimon liekit ovat hiipuneet, sinun ei kannata ajatella, että parisuhteessasi olisi jotain vialla. Murehtimisen sijaan kannattaa ottaa käyttöön salainen ase – luovuus. Järjestäkää seksitreffejä, kokeilkaa uusia asentoja tai mitä tahansa, mitkä piristävät seksielämäänne.

4. Puoliso ei avaudu fantasioistaan

Joissain tapauksissa ollaan saatettu ajautua tilanteeseen, jossa toinen osapuoli ei syystä tai toisesta halua kertoa seksifantasioistaan puolisolleen. Parisuhde saattaa ajautua ongelmiin myös silloin, jos fantasioistaan avautunut henkilö joutuu toisen osapuolen pilkkaamaksi.

5. Avoin suhde mietityttää

Voisimmeko ryhtyä avoimeen suhteeseen? Vaikka tämä ongelma saattaa kuulostaa monen korviin vieraalta, Sussmanin mukaan avoimet suhteet ja niiden myötä ilmenneet ongelmat ovat yleistymässä kovaa vauhtia. Tästä kertoo myös se, että kysymys ”Mikä on avoin suhde?” on ollut yksi kuluvan vuoden Googlen suosituimmista hauista.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja