Hiihtolupaus Eveliina Piippo harkitsee ulkomailla opiskelua – "En tingi tavoitteistani huippu-urheilijana"

6:41
Tulosruutu selvitti 8. joulukuuta Lillehammerissa hiihdettyjen viestikilpailujen tapahtumat.

Coloradon harjoitusleiriltä kotiutunut maajoukkuehiihtäjä Eveliina Piippo aloittaa kilpailukautensa tammikuussa. Näillä näkymin hänen kisavauhtinsa selviää Skandinavia cupin kilpailuissa 3.–5. tammikuuta Norjan Nes Skianleggissa.

Piippo lykkäsi kilpailukauden avausta sairastuttuaan lokakuussa ennen Val Senalesin leiriä. Sitten hän suuntasi harjoitusleirille Denveriin, jossa Riitta-Liisa Roponen harjoittelee valmentajamiehensä Toni Roposen ohjein ja paikallisen yliopiston hiihtojoukkueen sparraajana.

–  Denverissä vietetty jakso teki fysiikalle hyvää ja selkeytti mieltä reippaasti, Piippo kertoi leirikokemuksistaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

Toni Roponen työskentelee Denverin yliopiston hiihtovalmentajana ensimmäistä kauttaan.

Suunnitelmissa opinnot Denverin yliopistossa

Nyt Piippo harkitsee biotekniikan opintojen aloittamista Denverin yliopistossa. Opinnot alkaisivat tammikuun aikana, ja niiden jatkosta hän päättää lopullisesti kevään aikana.

–  Minulla on unelmia, joita haluan toteuttaa hiihdon ohella, ja uskon Denverin opiskelusysteemin mahdollistavan kokonaisuuden paremmin. Tavoitteistani huippu-urheilijana en ole millään muotoa tinkimässä, Piippo vakuutti. 

Skandinavia cupissa Piippo pyrkii antamaan sellaisen näytön kunnostaan, että hän voisi liittyä Suomen maailmancupin joukkueeseen Nove Mestossa 18.–19. tammikuuta. Sen jälkeen hän suunnittelee muuttoa Denveriin.

Maajoukkueessa Piipon on tarkoitus pyrkiä maailmancupin päätöskisoihin Kanadan Canmoressa 20–22. maaliskuuta.

–  Maaliskuun lopulla palaan Suomeen ja osallistun ainakin Pyhäjärven Suomen Cupiin ja Ristijärven SM-hiihtoihin, Piippo jatkoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja