Hiihtolomalainen! Tämä sovellus voi säästää hermoja liikenteessä

Nämä ovat pahimmat liikenteen vaaranpaikat talvella – ammattilainen esittelee 2:51
KATSO MYÖS: Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen esittelee talviliikenteen pahimmat vaaranpaikat.

Lähiviikkoina moni perhe suuntaa hiihtoloman viettoon. Suunnittelua ja matkantekoa voi helpottaa erityisellä sovelluksella. 

Fintraffic Mobiili -sovelluksella voinee helpottaa stressiään tien päällä ja raideliikenteessä. Sovellus antaa tienkäyttäjille ja junalla matkustaville tietoa liikenteestä reaaliajassa.

Kun esimerkiksi lähialueen teillä tai junaliikenteessä käy jotain poikkeavaa, push-ilmoitukset kertovat asiasta käyttäjälle välittömästi. Fintraffic Mobiilista löytyvät myös koko maan kattavat kelikamerat, joilla voi tarkkailla ajoreitin ja määränpään säätä. Sovelluksesta löytyvät niin ikään ajokeli- ja säätiedot sekä tiesäävaroitukset.

Sähkö- ja kaasuautojen käyttäjät voivat katsoa sovelluksesta reitin varrelle osuvat lataus- ja tankkausasemat. Myös ruuhkapaikat ja tietyöt saa selville.

Junamatkailja puolestaan näkee sovelluksesta koko maan reaaliaikaiset aikataulu- ja lähtölaituritiedot sekä häiriötiedotteet. 

Sovelluksessa päivitys

Tuoreen päivityksen ansiosta autoilijat voivat vinkata Fintraffic Mobiililla toisiaan tekemistään liikennehavainnoista. Tällaisia voivat olla esimerkiksi liikenteen poikkeamat ja vaaranpaikat, kuten tielle eksyneet eläimet tai pysähtyneet ajoneuvot.

Sovelluksella kerrotut havainnoinnit näkyvät kartalla puoli tuntia.

Fintraffic Mobiili on ladattavissa ilmaiseksi iOS- että Android-sovelluskaupoista. Käytä sovellusta turvallisuussyistä vain auton ollessa pysähdyksissä, Fintraffic muistuttaa.

Fintraffic Oy on Suomen valtion omistama erityistehtäväkonserni, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa.

Lähde: Fintraffic

Lue myös:

    Uusimmat