Mainos

Hiihtokeskukset toiveikkaina talveen – Levillä isot satsaukset

Laskettelukausi on jo käynnissä pohjoisessa Suomessa. Levillä tehtiin kesän aikana peräti 11 miljoonan euron investoinnit uuteen kokonaisuuteen. Himoksella vietetään tänä talvena 30-vuotisjuhlia.

Suomen Hiihtokeskus ry:n tutkimuksen mukaan noin 1,2 miljoonaa suomalaista luokittelee itsensä laskettelun harrastajiksi. Heistä 82 prosenttia on aktiiviharrastajia. Innokkaimmat ovat jo aloittaneet kautensa Lapin keskuksissa.

– Meillä on lunta ainakin 35 senttiä ja rinteeseen pääsee, samoin ladulle. Majoitusvarausten tilanne on hivenen edelle vuoden takaista, joten uskomme että tulossa on hyvä talvi, sanoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levillä tehtiin kesällä mittavat rakennustyöt, kun suosittu Etelärinne laitettiin aivan uuteen uskoon.

– Meillä on aivan uusi hiihtokeskus keskuksen sisällä. South Pointissa on uudet ravintolat, hissi, vuokraamo, shopit sekä lastenmaailma. Uusi keskus avataan ensi  perjantaina ja se oli 11 miljoonan euron investointi. Palveluiden tarjonta on parantunut huomattavasti. Uskon, että asiakkaat huomaavat sen, Palosaari jatkaa.

Brittejä Sallaan

Myös Itä-Lapissa Sallassa hissit ovat olleet toiminnassa jo viikkoja.

– Kausi lähti meillä käyntiin mukavasti. Alppihiihtopuolen maailmancupin joukkueita on käynyt meillä harjoittelemassa marraskuussa, urheilijoita on meillä tälläkin hetkellä.  Joulua lähestyessä myös normaalit laskettelijat saapuvat tunturiin, sanoo toimitusjohtaja Kari Koskimaa.

Sallaan tulee tänä talvena entistä enemmän turisteja Britanniasta.

– Yksi sikäläinen matkanjärjestäjä tulee meille takaisin. Aika paljon majoituskapasiteettiä on varattu ulkomaalaisille. Brittien lisäksi muun muassa espanjalaisia ja hollantilaisia käy meillä. Hyvät odotukset talvea ajatellen Sallassa on, Koskimaa pohtii.

Himos juhlii

Keski-Suomen Himoksella maa on vielä pääasiassa mustana. Laskettelukeskus viettää tänä talvena 30-vuotiasjuhlia.

– 29. joulukuuta hiihtokeskus on virallisesti ollut olemassa 30 vuotta. Sitä juhlimme, ja oikeastaan juhlavuosi jatkuu läpi talven esimerkiksi eri tarjousten merkeissä, sanoo markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen.

– Pienet lumet täällä on maassa, itsenäisyyspäivänä avasimme kaksi ilmaista lastenrinnettä. Pulkkamäki on myös auki. Jäämme odottamaan pakkasia ja odotukset tälle kaudelle juuri juhlavuoden takia ovat korkealla, Kuokkanen sanoo.

Veromuutoksesta hyötyä

Himoksen vieraskiintiöstä 13 prosenttia tuli viime talvena ulkomailta. Heistä noin 60 prosenttia oli venäläisiä. Levillä norjalaiset nousivat viime talvena venäläisten rinnalle isoimpana ulkomaalaisryhmänä.

– Norjalaiset tulevat tänne pääasiassa omilla autoilla. He ovat tottuneet käyttämään rahaa, heillä on ostovoimaa. Venäläiset ovat tunturissa tammikuun 10 päivään saakka. Sikäläiset matkanjärjestäjät ovat pienentäneet kiintiöitään ja sieltä suunnalta tehdään entistä enemmän omatoimimatkoja, Palosaari kertoo.

Tammikuun alusta alkaen yritykset saavat taas vähentää verotuksessa osan edustuskuluistaan.

– Se on hyvä, mutta ei mullistava juttu, sanoo Palosaari.

– Meille asia ei ole kovin merkityksellinen. Meillä ei ole hirveästi kotimaisia yritysryhmiä, miettii Koskimaa.

– Kyllä sillä merkitystä on. Yritykset tulevat helpommin pitämään seminaareja ja jatkavat sen jälkeen vapaata toimintaa, miettii Kuokkanen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.