HIFK vei hurjan trillerin Lahdessa – Pelicans-tähden erikoinen putki poikki

Eetu Koivistoinen laukoi HIFK:n voittoon Lahden trillerissä.

Helsingin IFK jatkoi viime aikojen vahvoja otteitaan SM-liigassa. Helsinkiläiset kampesivat Pelicansin tieltään vieraskaukalossa maalein 5–4 ottelussa, josta ei tapahtumia puuttunut.

HIFK näytti jo karkaavan ottelun toisessa erässä lahtelaisilta, kun se nakutti Lars Bryggmanin päähän kohdistuneesta taklauksesta saaman viiden minuutin rangaistuksen aikana kolme maalia toisen erän puolivälissä. Iiro Pakarisen, Otso Rantakarin ja Eddie Larssonin maaleilla helsinkiläiset karkasivat jo 4–1-johtoon.

Bryggmanin päähän kohdistuneen taklauksen voit katsoa alta.

Pelicans kuitenkin heräsi taisteluun. Vain puolitoista minuuttia Larssonin maalista Pelicansin tähtipakki Teemu Eronen katkaisi pitkän maalittoman putkensa ja napautti kauden avausosumansa kauden 39. ottelussa. Aiemmin Eronen oli kerännyt 18 syöttöpistettä. Muutama minuutti tästä Sakke Hämäläinen toi lahtelaiset jo maalin päähän.

Päätöserässä maalinteosta innostunut Eronen isku jo ottelun ja kauden toisensa ja nosti Pelicansin tasatilanteeseen, kun ottelua oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia. HIFK ei kuitenkaan vapissut. Ottelun ratkaisun laukoi Eetu Koivistoinen viisi minuuttia ennen päätöstä.

Kaksi maalia iskenut HIFK-laituri Pakarinen piti ottelua viihdyttävänä.

– Oli aika hurja (peli), päästä päähän mentiin. Molemmat sai paikkoja, Pakarinen sanoi C Moren lähetyksessä.

HIFK:n orastavaa sulamista toisen erän maalikimaran jälkeen Pakarinen kommentoi rauhallisesti.

– Vastustaja sai pari ehkä pientä pomppumaalia. Niin siinä usein käy. Hienosti taisteltiin voittomaali tuohon.

Kauden varsin kehnosti pelannut HIFK on viime otteluissaan osoittanut nousun merkkejä. Lauantaina joukkue kuittasi pisteitä kuudennesta ottelusta peräkkäin.

Pakarisen näkemys kehityksestä oli selvä.

– Ehkä sellainen tietty rohkeus ja uskallus pelata. On pelätty virheitä syksyllä. Hyökkäyspeli on nyt ollut aika raikasta. Ja ylivoima on alkanut toimia.