HIFK:n taloustilanteesta paljastui karu yllätys – koko kauden hallivuokrat yhä maksamatta

Taloustiedot Helsingin IFK:n kulisseista herättävät kysymyksiä. Seura ei ole maksanut hallivuokriaan koko viime kaudelta, kertovat MTV Urheilun lähteet. Kyseessä on kuusinumeroinen summa. HIFK:n päättyneen tilikauden tappio saattaa nousta jopa miljoonaluokkaan.

SM-liigan mahtiseuroihin lukeutuva Helsingin IFK on ottamassa pahaa takapakkia kahden hyvin menneen tilikauden jälkeen.

Synkästä koronakaudesta 2020–2021 tuli 729 000 euron tappiot, mutta jo seuraavalla tilikaudella – yleisörajoituksista huolimatta – HIFK onnistui tekemään 263 000 euroa voittoa. Myös seuraava vuosi jatkoi positiivista trendiä, kun tilikauden tulos päätyi yhtiön historian suurimmalla liikevaihdolla 308 000 euroa plussalle.

Trendi päättyy nyt. MTV Urheilun tietojen mukaan HIFK:n tappiot tilikaudesta voivat olla jopa miljoonaluokkaa.

Seura ei ole suorittanut Helsingin jäähallin vuokramaksujaan koko viime kaudelta. Asian on vahvistanut MTV Urheilulle kaksi toisistaan riippumatonta lähdettä. Rästissä on kuusinumeroinen summa.

Helsingin jäähallin omistavan Jääkenttäsäätiön toimitusjohtaja Tom Kivimäki ei halunnut kommentoida aihetta MTV Urheilulle.

HIFK:n puheenjohtajana viime elokuussa aloittanut vuorineuvos Jaakko Eskola kieltäytyi hänkin kommentoimasta aihetta ja ohjasi kysymykset uudelle toimitusjohtajalle Alexander Sneenille.

– Tilikautta ei ole suljettu. En osaa sanoa enkä ottaa kantaa. Valitettavasti en voi kommentoida ja olla avuksi sen enempää, vastasi Sneen ja vetosi siihen, että on vasta aloittanut työssään.

HIFK:n toimitusjohtajana päättyneellä kaudella toimi Markus Lindström, joka irtisanottiin kaksi viikkoa sitten.

Myös HIFK:n urheilujohdossa kävi kauden päätteeksi ovi, kun urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen sai lähteä tehtävästään. Hänen tilalleen seura palkkasi entisen huippupelaajan Janne Pesosen.

Lue myös:

    Uusimmat