Herttuatar Catherine 40 vuotta! Näin prinssi Williamin yliopistotyttöystävä muuntautui brittien rakastamaksi kuninkaalliseksi

0:59
Herttuatar Catherine sädehti muiden kuninkaallisten rinnalla No Time to Die -elokuvan ensi-illan punaisella matolla

Herttuatar Catherine viettää sunnuntaina 9. tammikuuta 40-vuotissyntymäpäiviään.

Cambridgen herttuaperheessä vietetään merkittävää juhlapäivää, kun herttuatar Catherine täyttää 40 vuotta sunnuntaina 9. tammikuuta.

Opiskellessaan St. Andrewsin yliopistossa vuosituhannen alussa Catherine, jonka sukunimi oli tuohon aikaan Middleton, tapasi prinssi Williamin, ja pari alkoi seurustella vuonna 2001. 

Tulevan kuninkaan deittailua ei todellakaan tehty Catherinelle helpoksi. Catherine sai osakseen hyvinkin ankaraa kohtelua muun muassa brittilehdistön taholta ja joutui toden teolla totuttelemaan valtavan huomion kohteena olemiseen. 

Vuonna 2007 parin romanssi taukosi hetkeksi, kun he erosivat. Onneksi ero ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä maaliskuussa eronnut pari palasi yhteen saman vuoden kesäkuussa. 

William ja Catherine menivät lopulta kihloihin vuonna 2011. Tuolloin parilta tiedusteltiin, miksi heidän tiensä erkanivat hetkeksi vuonna 2011. William kuittasi asian tuolloin toteamalla, että he tarvitsivat kumpikin aikaa kasvaakseen yksilöinä. 

– Olimme kumpikin erittäin nuoria. Se tapahtui yliopistossa, yritimme kumpikin löytää itsemme ja olimme erilaisia persoonia. Siinä oli pitkälti kyse omien polkujemme löytämisestä ja kasvamisesta, kuin myös tilan ottamisesta, mitkä auttoivat asian parantamisessa. 

Catherine on itse kommentoinut asiaa aikoinaan toteamalla, ettei hän itse ollut eroon tyytyväinen, mutta olleensa lopulta samaa mieltä siinä, että kaksikon oli hyvä olla hetki erillään. Lähteiden mukaan syynä erolle olisi ollut myös se, ettei William halunnut saattaa Catherinea kuninkaallisen elämän paineiden alaiseksi. 

Pari sanoi kuitenkin "tahdon" toisilleen vuoden 2011 huhtikuussa kymmenien miljoonien ihmisten seuratessa häitä ympäri maailman. Tuolloin Williamin isoäiti kuningatar Elisabet myönsi kaksikolle Cambridgen herttuaparin arvonimen. 

Vuonna 2013 herttuaparin perheonni kasvoi, kun heidän esikoisensa prinssi George syntyi heinäkuussa. Vuoden 2015 toukokuussa syntyi pariskunnan toinen lapsi, prinsessa Charlotte. Vuoden 2018 huhtikuussa syntyi parin kuopus prinssi Louis

Kahdenkymmenen vuoden aikana tavis-Katesta on tullut kuninkaallinen, joka on yksi brittien eniten arvostamista hovin jäsenistä. Lisäksi Catherine on kiistaton tyyli-ikoni, jonka pukeutumisvalintoja ja yksinkertaista eleganttiutta ylistetään kerta toisensa jälkeen. 

Vaikka Catherinen kuninkaallisen elämän alku ei missään nimessä ollut helppo, on Catherinea kuitenkin ylistetty varsinkin viime vuosien aikana hänen tavastaan hoitaa kaikenlaiset tilanteet ja vastoinkäymiset rauhallisesti sekä tehokkaasti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja