Hondan seitsenkertainen maailmanmestari Marc Marquez tykitti lauantaina seitsemännen perättäisen kerran paalupaikalle Yhdysvaltain Austinin MotoGP:n osakilpailussa.

USA:n GP:n lähetykset 13.-14.4.
La: Aika-ajot Moto3 klo 20.30, MotoGP klo 22.05, Moto2 klo 23.05
Su: Osakilpailut Moto3 klo 18.45, Moto2 klo 20.05, MotoGP klo 21.40

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C More MAXilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Austin on kuulunut MotoGP-sarjan kalenteriin vuodesta 2013 lähtien, ja Marquez on napannut kuninkuusluokan paalupaikan jokaiseen seitsemään osakilpailuun. Kaiken kukkuraksi espanjalainen on juhlinut myös voittoa jokaisessa ajetussa kilpailussa.

Marquezin seitsemäs perättäinen paalupaikka Circuit of the Americas -radalla irtosi 0,273 sekunnin erolla Yamahan Valentino Rossiin. Kolmanteen lähtöruutuun puristi Hondan satelliittitallin Cal Crutchlow, joka hävisi Marquezille 0,360 sekuntia.

Austinin aika-ajo oli valtava pettymys Ducatin Andrea Doviziosolle, joka jäi 16 tuhannesosan erolla ulos aika-ajojen toisesta osiosta. Ensimmäisestä osiosta jatkoon selvisivät Jorge Lorenzo (lopputuloksissa 11:s) ja Danilo Petrucci (8:s). MM-sarjassa toisena oleva Dovizioso starttaa sunnuntain kisaan ruudusta 13.

MotoGP:n USA:n aika-ajot: