Hermanni, 20, nosti penkistä kovat raudat – MM-kultaa

Hermanni Järvenpää voitti varustepenkkipunnerruksessa 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden 105-kiloisten sarjassa Yhdysvaltain Austinissa, Texasissa.

20-vuotias Järvenpää oli jännittävässä mitalitaistelussa paras 245 kilon tuloksella. Hän päihitti toiseksi sijoittuneen tshekkiläisen Ondrei Sippin 2,5 kilon turvin.

Jokainen mitalinostaja teki kolme hyväksyttyä nostoa ja kärkipaikka vaihteli viimeisellä kierroksella.

Hermanni kesti kisan paineen ja tiesi oman kuntonsa, ja huollon taktikointi onnistui myös nappiin, Suomen voimanostoliitto luonnehti sosiaalisessa mediassa.

Suomen ennätys klassisessa penkissä

Järvenpää sijoittui aiemmin Austinin MM-kisoissa klassisessa penkkipunnerruksessa juniorisarjassaan viidenneksi. Hänen nostamansa 195 kiloa oli uusi Suomen ennätys.

Järvenpää on saavuttanut urallaan useita nuorten MM- ja EM-mitaleita. Hän rikkoi varustepenkkipunnerruksessa 200 kilon rajan jo 15-vuotiaana.

Tiina Voholle toinen maailmanmestaruus

50-vuotiaiden ja 76-kiloisten sarjassa kilpaillut Tiina Voho voitti Austinissa toisen maailmanmestaruutensa. Hän varustepenkkipunnersi 140 kiloa.

Klassisessa penkissä Vohon voittotuloksena oli 105 kiloa.

Maria Kojoukhova nostaa penkistä vakuuttavat raudat 0:25
Katso, miten Maria Kojoukhova nostaa penkistä vakuuttavat raudat. Austinissa hän sijoittui naisten 52-kiloisten sarjassa klassisessa penkissä neljänneksi tuloksella 90 kiloa ja varustepenkissä viidenneksi tuloksella 105 kiloa.

Rauta on voimanoston maailmanennätystytölle kevyttä – Juuli Kostian, 17, näyttää voimansa kyykyssä, penkissä ja maastavedossa 0:57
Rauta on voimanoston maailmanennätystytölle kevyttä – Juuli Kostian näyttää voimansa kyykyssä, penkissä ja maastavedossa. Austinissa hän saavutti klassisessa penkissä 69-kiloisissa 18-vuotiaiden MM-hopeaa tuloksella 107,5 kiloa.

Lue myös:

    Uusimmat