Herkistävä video: Venäjän vankeudesta vapautetut Azovstalin sotilaat pääsivät perheidensä halaukseen

2:12
Videolla näkyy, kuinka vapautuneet sotilaat tapaavat perheensä ja presidentin kansliapäällikkö Andriy Yermakin

Venäjä ja Ukraina toteuttivat syyskuussa vankien vaihdon, jonka myötä Azovstalin terästehdasta puolustaneita sotilaita vapautui.

Ukrainan Mariupolin Azovstalin puolustajien komentajat tapasivat perheensä Turkissa sen jälkeen, kun he vapautuivat Venäjän vankeudesta.

Vapautuneisiin sotilaisiin kuuluvat suureen osaan taisteluista osallistunut Azovin pataljoonan komentaja, everstiluutnantti Denys Prokopenko, ja hänen apulaisjohtajansa Svjatoslav Palamar.

Lisäksi vapautuneiden joukossa ovat 36. merijalkaväen prikaatin komentaja Serhi Volynsky, vanhempi upseeri Oleg Khomenko ja komentaja Denys Shlega.

Ukrainan presidentin kansliapäällikkö Andriy Yermak tapasi viisi vapautunutta sotilasta. Tämän lisäksi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui vapautettujen sotilaiden kanssa puhelimitse.

– Olemme kaikki ylpeitä teistä, ja olen erittäin iloinen, että olette sukulaistenne kanssa, ja että meillä on teidät. Mikä tärkeintä, ette ole vain sankareita, vaan eläviä sankareita. Ja se on erittäin tärkeää, Zelenskyi sanoo videolla.

Venäjä ja Ukraina toteuttivat 21. syyskuuta odottamattoman vankien vaihdon, joka on suurin sodan alkamisen jälkeen. Siihen osallistui lähes 300 ihmistä.

MTV Uutiset seuraa Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa Ukrainaan. Tuoreimmat tiedot sodasta löydät täältä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja