Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Henrikin sämpylät 21.4.2001

Julkaistu 01.06.2001 14:58

toim. Sari-Leena Heilanen

Henrikin sämpylät


50g hiivaa
1/2 l vettä
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 tl suolaa
2 rkl oreganoa
2 rkl basilikaa
2 rkl soijaa
2 rkl makeaa soijaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl auringonkukan siemeniä
50g voita tai margariinia
3 dl grahamjauhoja
n. 1 l vehnäjauhoja
Lietä hiiva veteen. Lisää siirappi, suola ja mausteet sekä soijat. Purista valkosipulinkynsi taikinan sekaan. Laita vielä auringonkukan siemenet ennen jauhojen lisäämistä.
Sekoita aluksi kolme desilitraa grahamjauhoja taikinaan. Kun lisäät vehnäjauhot taikinaan alusta taikinaa samalla voimakkaasti. Kun noin 7-8 dl vehnäjauhoja on alustettu taikinaan, lisää rasva, jotta taikina irtoaa sormistasi.
Sämpylätaikina saa olla melko löysää, jotta sämpylöistä tulee mehevämpiä ja pehmeämpiä.
Anna taikinan kohota lämpimässä leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan. Leivo taikinasta tasakokoisia sämpylöitä. Pehmeän taikinan käsittelyä auttaa kun käytät runsaasti jauhoja leipomiseen. Voit koristella sämpylät vielä ennen paistamista auringonkukan siemenillä. Paista 200C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Voit pakastaa ne sämpylät joita et tarjoa heti uunituoreena, sillä pakastetut sämpylät sulavat huoneen lämmössä noin 15 minuutissa.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."