Henner lähetyksessä: Täällä voit vierailla elefanttien orpokodissa

Matkailualan ammattilainen Kari Henner kertoi Studio55.fi -ohjelmassa matkavinkkejä Sri Lankaan. Tutustumisen arvoiseksi vierailukohteeksi Henner mainitsi muun muassa Pinnawelassa sijaitsevan elefanttien orpokodin, jossa elää orpojen lisäksi myös eläkkeelle jääneitä elefantteja.

− Norsuja käytetään monenlaisiin työtehtäviin, kuten raivaustöihin. Ne jäävät eläkkeelle noin 60-vuotiaina tai vanhempinakin. Silloin ne tulevat nauttimaan eläkepäivistään Pinnawelaan, jossa heitä kohdellaan hyvin, Kari Henner kertoi ohjelmassa.

Hennerin mukaan norsut oppivat työelämässä noin 80 komentoa tai käskyä, joten ne ovat fiksuja ja sympaattisia eläimiä. Norsuilla pääsee myös ratsastamaan.

Henner kertoi lähetyksessä myös srilankalaisista kodeista. Jokaisesta kodista löytyy jo televisio, mutta esimerkiksi lattia on usein maalattiaa.

− Vaikka srilankalaiset kodit ovat vaatimattomia, ne ovat erittäin siistejä, ja ihmiset erittäin palvelualttiitta.

Liikenteessä voi olla monta vaaraa eessä

Kari Henner kertoi, että Sri Lankan teillä ei pysty ajamaan kovinkaan nopeasti, mutta kyyti tuntuu silti välillä siltä kuin olisi formula-auton kyydissä.

− Tiellä saattaa olla elefantteja, puhveleita tai vaikkapa lehmiä. Mutta hyvin sinne teille kaikki mahtuvat mukaan, matkassa vain saattaa mennä jonkin aikaa, mutta niinhän se on usein Suomessakin, naurahti Henner.

Suomalaisten kannattaa matkustaa Sri Lankaan juuri helmi−maaliskuun aikoihin, sillä sateet ja tulvat ovat taukoamassa ja lämpötilat pikkuhiljaa nousemassa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muita vinkkejä Kari Henner antoi Sri Lankaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja