Henkkarit mukaan K-50 discoon!

K-50 disco on nimensä mukaisesti tarkoitettu ainoastaan yli viisikymppisille juhlijoille. Henkilöpaperit katsotaan heti ovella jokaiselta asiakkaalta. Jos ikä ei riitä, sisälle ei ole mitään asiaa.

– Voidaan joustaa vuosi tai pari, mutta mukana pitää olla täysi-ikäinen holhooja, joka katsoo, että kakara osaa käyttäytyä, K-50-discon perustaja Lilu Nissinen-Turja räväyttää.

Vaikka jotkut asiakkaat ovatkin aika ajoin toivoneet, että ikärajaa laskettaisiin hieman, Lilu on pysynyt tiukkana. Koko homman idea on se, etteivät alaikäiset pääse mukaan rientoihin. Kun mukana on ainoastaan yli viisikymppisiä, se luo myös turvallisuuden tunnetta.

– Ei esimerkiksi tarvitse pelätä, että omat lapset ovat samassa paikassa juhlimassa.

Kävijöitä ympäri maailmaa

Ikäraja on voimassa jokaiselle, vaikka olisi kotoisin Suomen rajojen ulkopuolelta.

– Kerran täältä heitettiin neljä nelikymppistä turistimiestä ulos. Kun heille sanottiin, ettei ikä riitä, he nauroivat katketakseen ja hokivat "Only in Finland, only in Finland".

Turistimiehet olivat siinä oikeassa, että vastaavanlaista konseptia ei helposti ulkomailta löydy. Suomalaisesta erikoisuudesta ollaan oltu niin kiinnostuneita, että jopa japanilainen televisiokanava kävi tekemässä K-50-discosta juttua.

– Näitä ei ilmeisesti ole missään. Meillä on vakituisia kävijöitä Ruotsista ja on ollut porukkaa Brasiliasta, Saksasta ja Puolastakin.

Toki disco kiinnostaa valtavasti myös Suomen rajojen sisäpuolella. Bailukansaa on saapunut pääkaupunkiin aina Rovaniemeltä asti.

– Rovaniemen pojat toivat oikein tuliaisiakin!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja