Helsinkiläisveljesten uhkarohkeasta laskuvideosta tuli käsittämätön hitti – laskijalta varoituksen sana: "Jos yksi mokaa, niin kaikki ovat pulassa"

0:17
Katso video yhteisvoltista yläpuolelta!

Suomalaislaskijoiden Rukalla kuvaama laskuvideo kerää hehkutusta maailmalla.

Freestylelaskua harrastaville veljeksille, Jon ja Kim Salliselle takaperivoltit ovat tuttuja temppuja laskurinteissä. Kokeneet laskijat ovat myös kokeilleet tempusta variaatiota, jossa takaperinvoltti tehdään hyppyrissä yhdessä, käsi kädessä.

Uuden vuoden taitteessa Rukalla laskemassa olleet Salliset päättivät kokeilla rinteessä huimapäistä temppua uudelleen – tällä kertaa useamman kuin kahden laskijan kanssa.

– Aloitimme voltit ensin kahdestaan isoveljen kanssa. Seuraavalla laskulla yksi kaveri tuli mukaan, sitä seuraavalla taas pari lisää, Jon Sallinen kertoo.

Useiden onnistuneiden yritysten jälkeen veljesten kanssa temppua oli lopulta yrittämässä yhtä aikaa jopa huimat seitsemän laskijaa.

– Emme mitenkään suunnitelleet tätä. Se vaan tapahtui. Mietimme, että mahtuisiko vielä yksi, mutta hyppyrin leveys loppui kesken, Jon muistelee.

"Jos yksi mokaa, niin kaikki pulassa"

Jon Sallinen latasi seitsemän laskijan toteuttaman yhteisvoltin nuorten suosimaan TikTok-videopalveluun. Videosta tuli viraali videohitti, jota on katsottu palvelussa tähän päivään mennessä lähes viisi miljoonaa kertaa.

Tämän lisäksi Sallisen video on noteraattu kansainvälisissä uutistoimistoissa ja TV-kanavilla.

Sallinen on mykistynyt videon saamasta suosiosta.

– Ei sitä oikein ymmärrä, että kuinka moni oikeasti on nähnyt kyseisen videon. Siistiltä se tuntuu, ja toivottavasti se saa enemmän nuoria kokeilemaan freestylelaskemista.

Kyseistä temppua Sallinen ei kuitenkaan suosittele kokeilemaan, ellei todella tiedä mitä on tekemässä.

– Kyseessä on hyvin haastava temppu. Mukana on seitsemän ihmistä, ja jos yksi mokaa, niin kaikki ovat pulassa. Sitten kun osaa "bäkkärin", niin voi lähteä kaverin kanssa yrittämään, Sallinen kertoo. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja