Helsingin kaupunginvaltuutettu Matias Pajula syytettynä raiskauksesta – kiistää rikoksen ja kommentoi blogissaan

Helsinkiläistä kokoomuksen kaupunginvaltuutettua Matias Pajulaa syytetään raiskauksesta käräjäoikeudessa. Mies kiistää rikoksen. Hän kertoo asiasta blogissaan

Asia on vireillä Helsingin käräjäoikeudessa. Matias Pajula kertoo, ettei ole itse saanut asiassa vielä haastetta. 

– Kyse on salassa pidettävästä asiasta, minkä vuoksi en voi kommentoida haasteen sisältöä, kun sen saan. Rikokseen en ole syyllistynyt, hän kirjoittaa.

Pajula luonnehtii syytettä järkyttäväksi ja kertoo ottavansa sen "äärimmäisen vakavasti". 

– Olen pyrkinyt kaikin keinoin auttamaan viranomaisia vuosien takaisen asian selvittämisessä ja kertonut tutkinnan alla olevista tapahtumista avoimesti kaiken, kuten aion toimia myös jatkossa. Toivon, että asia saadaan oikeuden käsittelyyn mahdollisimman pian.

Pajulan mukaan häntä vastaan esitetty raiskausväite on perätön.

Raskaasta tilanteesta huolimatta olen tyytyväinen, että asia käsitellään suomalaisen oikeusjärjestelmän toimesta perinpohjaisesti. Luotan siihen, että oikeus vahvistaa kolmen vuoden takaisten tapahtumien oikean kulun ja esitetyn syytöksen perättömyyden, hän kirjoittaa sivuillaan.

Syyttäjän haastehakemus ja epäillyn rikoksen yksityiskohdat tulevat julkiseksi käräjäoikeudenkäynnin alkaessa, ellei oikeus toisin määrää. On tavallista, että seksuaalirikosasioita puidaan suljettujen ovien takana.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat. Lehden mukaan epäillyn rikoksen tapahtuma-aika on keväällä 2020. 

Pajula toimi tuolloin kokoomusnuorten puheenjohtajana. 

Tällä hetkellä Pajunen toimii Helsingin kaupunginvaltuuston lisäksi HSL:n eli Helsingin seudun joukkoliikenneyhtiön hallituksessa. Hän on hallituksen puheenjohtaja.

Lue myös:

    Uusimmat