Helsinkiläispelastajat saivat tarpeekseen: Useita kertoja varastettu Ukrainan lippu pysyy tällä kikalla salossa nyt varmasti

Puolustusministeri Kaikkoselta synkkä arvio Ukrainan sodan kestosta 3:03
Katso myös: Puolustusministeri Kaikkoselta synkkä arvio Ukrainan sodan kestosta

Helsingin keskuspelastusasemalta Kalliosta on useita kertoja varastettu salossa liehuva Ukrainan lippu, jolla on osoitettu tukea maalle Venäjän hyökkäyksen alla.

Asiasta tviittasi eilen Helsingin pelastuslaitoksen pelastuskomentaja Jani Pitkänen

Nyt lähes vuoden liputuksen ja varastelujen jälkeen pelastajat saivat tarpeekseen ja asensivat uuden lipun narut sen verran korkealle, että sitä tuskin enää viedään. 

– Tai jos viedään, niin se vaatii jo melkoista riskinottoa, Pitkänen tuumi tviitissään. 

Tämä viritys estänee varkaita viemästä Ukrainan lippua Helsingin pelastuslaitoksen salosta. 

"Oli porukoille tullut mieleen"

Helsingin pelastuslaitoksen viestinnästä kerrotaan, että idea lippuvirityksestä oli tullut pelastajille kesken vuoron. He olivat halunneet varmistaa, ettei uutta lippua vietäisi taas. 

– Oli porukoille tullut mieleen, että "hei kuulkaas, nyt laitetaan se sillä tavalla, että kukaan ei käy sitä hakemassa", kertoo viestintäyksikön päällikkö Anna Lehtiranta.

Lehtirannan mukaan lippujen varastamiset ovat herättäneet "ihmetystä ja kummastusta" laitoksella. 

– Tässähän on kaksi vaihtoehtoa: joko lipusta ei ole tykätty tai joku on halunnut itselleenkin sellaisen, Lehtiranta sanoo. 

Hänen mukaansa pelastuslaitoksella ei ole ryhdytty tekemään poliisityötä, eikä anastusten taustoja tai motiivia ole lähdetty selvittämään. 


Lue myös:

    Uusimmat