Helsinkiläisfestivaalin aikataulumuutokset kuohuttavat somessa: "Ihan uskomattoman huonoa suunnittelua"

Helsinki City Festivalin aikataulujen päivittymistä kritisoidaan somessa.

Kaksipäiväinen uutuusfestivaali Helsinki City Festival valtaa Helsingin Töölön Bolt Arenan alueen 14.15. kesäkuuta. Festivaaleilla nähdään Nylon Beat -yhtyeen paluukonsertti sekä yhteensä yli 40 muuta koti- ja ulkomaista artistia 90-luvulta nykypäivään. 

Helsinki City Festivalin Instagram-tilillä tiedotettiin torstaina 6. kesäkuuta, eli reilu viikko ennen tapahtuman alkua, että festivaalien aikataulua on päivitetty. Instagramiin jaetussa tiedotteessa kerrotaan, että Helsingin Kaupunki on tällä viikolla määrännyt Helsinki City Festivalille musiikinsoittoluvat klo 23.00 asti, ja että tämä tarkoittaa "pieniä muutoksia aikatauluun ja tiivistystä soittoväleihin".

– Pahoittelemme tästä aiheutuvaa harmia, festivaalin somepostauksessa lukee.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Joidenkin keikkojen alkamisajankohdat ovat pysyneet samoina, mutta osaa taas on aikaistettu tai myöhäistetty reippaastikin. Esimerkiksi romanialaisartisti Alexandra Stanin keikan alkamisajankohta on siirtynyt 21. toukokuuta ilmoitetusta ajasta liki neljä tuntia myöhemmälle. Saksalaisyhtye Master Blasterin keikkaa on puolestaan aikaistettu yli kolmella tunnilla.

Festivaalille on annettu tulikivenkatkuista palautetta postauksen kommenttikentässä. Kommentoijat hämmästelevät muun muassa sitä, miten soittoluvista on saatu tieto vasta nyt. 

– Siis miten voi olla, että te mielivaltasesti muutatte aikatauluja nyt jo ties kuinka monetta kertaa? Ja miten on mahdollista, että vasta tässä kohtaa saatte tietää soittoluvista? Ymmärrättehän, että tässä on monella festarikävijällä varmasti ollu kulkuvälineet ja majoitukset sovittuna niin, että ehtii ja pääsee niitä omia lemppareitaan katsomaan ja tästä syystä moni todennäköisesti joutuu joko siirtämään majoituksia/juna-/bussilippuja ja täten maksamaan siitä ekstraa. Master Blaster muun muassa on nyt siirretty kolmea tuntia aikaisemmaksi perjantaina, mikä on ihan uskomaton siirto. Perjantai on monelle työpäivä ja nuo alkupään artistit siis todennäkösesti menee monelta sivu suun. Ihan uskomattoman huonoa suunnittelua ja järjestelyä nyt teiltä, yksi kommentoija kirjoittaa.

– Miten naapurissa oleva tapahtuma saa soittaa tunnin myöhempään? Menee kyllä nyt liikaa päällekkäin nämä teidän artistit, toinen harmittelee.

– Harmillista, että vain viikkoa ennen soittoluvat vahvistuu. Päällekkäin kyllä menee hyvät esiintyjät, kolmas kirjoittaa.

– Koko ajan on kyllä muutoksia, neljäs kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat