Mainos

Helsinkiläinen autokorjaamoyrittäjä kaatoi yli 1000 litraa jäteöljyä sadevesikaivoon, epäilee poliisi – ympäristövahingot laajoja

Helsinkiläisen autokorjaamoyrittäjän epäillään kaataneen yli tuhat litraa jäteöljyä sadekaivoon. Tapauksesta tiedottaa Helsingin poliisilaitos, joka on vastikään päättänyt tapauksen esitutkinnan.

Maunulanpuron öljypäästön poliisitutkinta alkoi noin vuosi sitten. Poliisi epäilee, että Metsälän teollisuusalueella toiminut autokorjaamoyrittäjä kaatoi tuolloin yli tuhat litraa jäteöljyä sadevesikaivoon tahallaan.

Helsingin kaupungin selvityksen mukaan öljypäästö pilasi ympäristöä Maunulanpurossa ja Haaganpurossa. Tutkimusten aikana ei löydetty kuolleita kaloja tai muita eläimiä, mutta ympäristölle aiheutettu vahinko on arvioitu erityisen suureksi. Tätä perusteellaan aiheutetun ja uhkavan vahingon pitkäaikaisuudella sekä laajuudella.

– Ilman pelastuslaitoksen tekemää nopeaa ja tehokasta öljyntorjuntaa olisi öljy levittäytynyt koko sadevesikaivon purkuputken alapuoliselle Maunulanpuron osuudelle. Päästön vakavat ympäristövaikutukset olisivat tällöin ulottuneet koko puron alapuoliselle osuudelle ja myös merialueelle, tapauksen tutkinnanjohtaja Sampsa Marttila kommentoi poliisin tiedotteessa.

Poliisi epäilee autokorjaamoyrittäjää törkeästä ympäristön turmelemisesta sekä kirjanpitorikoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja