Helsinki Pride sopi yhteistyöstä Keskustanuorten kanssa – myös kokoomuksen opiskelijajärjestö tervetullut

Kokoomuksen ja keskustan poliitikot pahoittivat mielensä Helsinki Pride -yhteisön päätöksestä sulkea puolueet yhteistyön ulkopuolelle 2:11
Kokoomuksen ja keskustan poliitikot pahoittivat mielensä Helsinki Pride -yhteisön päätöksestä sulkea puolueet yhteistyön ulkopuolelle.

Helsinki Pride -yhteisö on sopinut yhteistyökumppanuudesta Keskustanuorten, Keskustaopiskelijoiden ja Kansallisen Sateenkaariryhmän eli Kasaryn kanssa. Kasary on kokoomuksen läheisjärjestö.

Helsinki Pride kertoo kutsuneensa mukaan myös Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan, jos se haluaa liittyä kumppaniksi.

Yhteisö kertoi viime viikolla, että sekä kokoomus että keskusta on jätetty Helsinki Pride -tapahtuman kumppanuuden ulkopuolelle. Päätöksen taustalla oli puolueiden äänestyskäyttäytyminen translain uudistuksessa.

Helsinki Pride -yhteisö perustelee uusia kumppanuuksia sillä, että se on puoluepoliittisesti sitoutumaton ihmisoikeusjärjestö. Kumppanuuksia harkitaan vahvan arvopohjan pohjalta.

– Tahdomme jatkaa ja vahvistaa viime päivinä käynnistynyttä dialogia eritoten niiden puolueiden kanssa, joita julkinen keskustelu on koskenut, Helsinki Pride sanoo tiedotteessa.

Sen mukaan uusien kumppaniorganisaatioiden toiminnan ytimessä on sateenkaariyhteisön oikeuksien edistäminen ja muutoksen ajaminen oman puolueen sisällä.

Helsinki Pride myös kertoo, ettei sen tapana ole kutsua erikseen tiettyjä tahoja yhteisökumppaneikseen. Nyt kumppanuudesta sovittiin poikkeuksellisesti yhdessä käydyn keskustelun pohjalta.

– Kasarylle on tärkeää, että kokoomuslaiset pääsevät yhdessä ja turvallisesti osoittamaan mieltä ihmisoikeuksien puolesta Helsinki Pride -kulkueessa. Tavoitteemme paremmasta huomisesta on yhteinen Pride-yhteisön kanssa, sanoo Kasaryn puheenjohtaja Konsta Nupponen tiedotteessa.

– Olemme julkisen keskustelun jälkeen yhä pettyneet Helsinki Pride -yhteisön ratkaisuun kokoomuksen yhteistyökumppanuuden suhteen, mutta tällä yhteistyöllä toivottavasti pystymme rakentamaan siltaa tuleville vuosille, hän jatkaa.

Samoin Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos arvioi, että järjestöllä on yhteisiä päämääriä Helsinki Pride -yhteisön kanssa. Hänen mukaansa Keskustanuorille on myös tärkeää, että keskustalainen järjestö voi näkyä tapahtumassa.

Pöllöraati: Lämäsikö Pride oman maalin? 10:03
Pöllöraati: Lämäsikö Pride oman maalin?

Lue myös:

    Uusimmat