Kommentti: Kenen pitäisi loukkaantua Pride-päätöksestä? Suurin ongelma onkin nyt mielensä pahoittanut kokoomuslainen

Orpo ihmetteli Priden päätöstä jättää Kokoomus yhteistyökumppaneiden ulkopuolelle – "Tämä loukkaa monia ihmisiä" 4:47
Katso myös: Petteri Orpo ihmetteli Priden päätöstä jättää Kokoomus yhteistyökumppaneiden ulkopuolelle – "Tämä loukkaa monia ihmisiä".

Helsinki Pride -yhteisön päätös heivata kaksi puoluetta kokoomus ja keskusta ulos tukijoukoistaan on saanut jo kokoomuksen puoluejohtajankin loukkaantumaan päätöksestä, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen.

Pride teki päätöksensä, koska sen paremmin kokoomus kuin keskustakaan eivät kyenneet yksimielisesti asettumaan ihmisoikeuksia olennaisesti parantaneen uuden translain puolelle. 

Puolueiden kansanedustajille annettiin vapaat kädet äänestää "omantunnon mukaan". Pride-yhteisö on aiheellisesti huomauttanut, että ihmisoikeudet eivät ole omantunnon kysymys.

Ennen kuin loukkaantuu, kannattaisi palauttaa mieliin, miten nämä puolueet äänestivät helmikuussa eduskunnassa.

Kokoomuksen kansanedustajista 36 oli mukana äänestyksessä. Heistä 30 prosenttia eli kymmenen oli translain uudistamista vastaan.

Keskustan 25:stä äänestäneestä yli puolet, 13 kansanedustajaa äänesti lakia vastaan. 

Miksi tällaisten puolueiden pitäisi päästä kiillottamaan kilpeään Priden "tukijana", koska ne eivät sitä todellisuudessa ole.

Noloa on, että poliitikon suurin huoli on nyt puolueensa mainehaitta ja oman mielen pahoittaminen.

Taitaa itse asia unohtua. Siis kenen tässä pitäisi loukkaantua?

Kokoomuksen ja keskustan kansanedustajillahan on toki vapaat jalat yksityisesti mennä mukaan Pride-marssille, jos tukeaan haluavat oikeasti osoittaa. Pride-yhteisöllä ei ole mitään oikeutta kieltää heitä osallistumasta – ja toivottavasti eivät myöskään tällaista virhettä tee.

Lue myös:

    Uusimmat