Mainos

Helsingissä olo on turvattomampi kuin muissa Pohjoismaiden pääkaupungeissa

Tuoreen tutkimuksen mukaan erot pohjoismaisissa pääkaupungeissa ovat kasvaneet. NCC:n tilaamassa tutkimuksessa todetaan, että turvattomuuden tunne on etenkin Helsingissä yleistä.  

Tutkimuksessa kuusi kymmenestä vastaajasta koki eri alueiden välisten erojen kasvavan. Helsingin seudulla peräti yhdeksän vastaajaa kymmenestä arvioi keskusta-asumisen olevan heille liian kallista.

Liki puolet yli tuhannesta suomalaisesta vastaajasta arvioi Helsingissä olevan alueita, jossa ei ole turvallista. Turvattomuutta kokee merkittävästi useampi Helsingissä kuin Kööpenhaminassa ja Oslossa asuvista. Tunne on jonkin verran myös Tukholmaa yleisempi. 

Helsingin seudulla jopa kaksi kolmasosaa vastaajista kokee, ettei heillä ole juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa asuinalueensa kehittämiseen. Tässä Suomi eroaa selvästi muista Pohjoismaista. 

Noin kaksikymmentä prosenttia vastaajista Helsingin seudulta uskoo, että tämänhetkisellä pakolaistilanteella on pitkällä tähtäimellä positiivinen vaikutus alueen kehitykseen. Kuitenkin vain harva, vain noin joka kymmenes, on valmis tinkimään elintasostaan pakolaisten auttamiseksi. Tukholman ja Oslon seuduilla asuvat näkevät tilanteen huomattavasti myönteisemmin. 

Tutkimusyhtiö United Mindsin toteuttamaan tutkimukseen vastasi 4 000 asukasta Helsingin, Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon seuduilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.