Mainos

Helsingissä kuhisee tänään sotilaita, koptereita ja hävittäjiä – osa kaduista suljetaan liikenteeltä

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati tuo tänään Helsingissä kaduille runsaan määrän väkeä ja sotakalustoa.

Tapahtuma vaikuttaa myös liikenteeseen, sillä keskustan katuja suljetaan ajoneuvoilta paraatin käyttöön.

Kello 10.30 alkaa Kaivopuiston edustalla Ilmavoimien ja Maavoimien yhteinen lentonäytös. Paraatikatselmus on kello 12 Senaatintorilla, ja kello 13.30 alkaa ohimarssi, joka kulkee Mannerheimintietä Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla.

Paraatiin osallistuu yhteensä yli 1 300 ihmistä, 50 ajoneuvoa ja 19 ilma-alusta. Tapahtumassa nähdään esimerkiksi ensimmäistä kertaa panssarihaupitsi K9 Thunder. Ylilennoissa on mukana muun muassa Rajavartiolaitoksen Super Puma -meripelastuskopteri sekä Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita.

Paraatin ottavat vastaan presidentti Sauli Niinistö ja Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg.

Liikenne palautunee normaaliksi iltakuuteen mennessä

Paraatitapahtuman yleisöä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin joukkoliikennettä käyttäen. Autoilla liikkumista kehotetaan välttämään. Sotilaspoliisi ja poliisi ohjaavat liikennettä keskeisissä risteyksissä.

Poikkeusjärjestelyt liikenteessä alkoivat jo aamulla kuudelta. Tarkempaa tietoa suljettavista kaduista ja sulkuajoista on Helsingin kaupungin nettisivuilla.

Tapahtuman päättymisen jälkeen avataan ensin joukkoliikenteen käyttämät kadut sekä pääkadut ja tämän jälkeen muut kadut. Esimerkiksi Mannerheimintie on tarkoitus avata liikenteelle klo 15. Arvion mukaan kaikki kadut saadaan avattua iltakuuteen mennessä. Aikatauluun vaikuttaa muun muassa yleisömäärä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.