Helsingissä käynnissä kaikkien aikojen hotellibuumi – suunnitteilla jopa yli 30 uutta hotellia

2:02

Helsingissä on käynnissä kaikkien aikojen hotellibuumi, sillä pääkaupunkiseudulle rakennetaan lähivuosina yli 30 uutta hotellia.

Hankkeita on suunnitteilla ennätysmäärä. Jos kaikki toteutuvat, hotellihuoneiden määrä lisääntyy yli seitsemällä tuhannella kappaleella.

Helsinki kiinnostaa ulkomaisia hotellibrändejä sekä kansainvälisiä- ja kotimaisia kiinteistösijoittajia hotellien korkean täyttöasteen vuoksi.

Matkustamisen globaalin suosion kasvu heijastuu vahvana Helsinkiin, joka koetaan uudeksi ja erilaiseksi kohteeksi.

Helsinki on äänestetty Pohjoismaiden suosituimmaksi kongressijärjestäjäksi, mikä tuo pääkaupunkiin jatkuvasti kongressivieraita.

Hotellihuoneet loppuvat kesken

Pääkaupunkiseudulla on vain noin 14 000 hotellihuonetta, kun Tukholmassa niitä on jo lähemmäs 40 000.

– Meillä on pula hotellihuoneista. Tällä hetkellä meillä on hyvä käyttöaste, joka pyörii 80 prosentin kummallakin puolella. Talviaikaan tammi-helmikuussa se on hieman alhaisempi eli 65 prosenttia, mutta varsinkin kesällä kun on paljon kansainvälisiä konferensseja hotellihuoneet yksinkertaisesti loppuvat kesken, sanoo Helsinki Business Hubin senior business advisor Kati Soini.

Helsingissä on runsaasti keskihintaisia hotelleja, mutta pulaa on erityisesti luksus- ja budjettitasonhotelleista.

Helsinki kallein Kööpenhaminan jälkeen

Hotellihuoneen keskihinta on peräti 130-140 euron tienoilla, mikä tekee kaupungista Kööpenhaminan jälkeen toiseksi kalleimman kaupungin Pohjoismaissa.

– Kaikki kansainväliset ketjut joiden kanssa juttelen haluavat tulla Helsinkiin. He haluavat ensimmäisen hotellin Helsingin keskustasta mahdollisimman läheltä rautatieasemaa ja seuraavan Aviapoliksesta läheltä lentokenttää.

Ensi vuoden aikana Helsinkiin tulee jo parituhatta uutta hotellihuonetta eri puolille kaupunkia. Hotelleja on rakenteilla lähivuosina yli kolmekymmentä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja