Helsingissä hurja takaa-ajo: Useita poliisipartiota jahtasi pakenevaa autoa – "Aiheutti vaaraa muille"

Poliisilla oli tänä aamuna suuri takaa-ajo Helsingissä, kerrotaan Helsingin poliisista MTV Uutisille. Takaa-ajo sai alkunsa Pengerkadulta, kun poliisi sai aamulla puoli yhdeksän aikaan ilmoituksen varastetusta autosta.

Helsingin poliisin operatiivinen yleisjohtaja Ylikomisario Jorma Makkonen kertoo MTV Uutisille, että auto lähti pakenemaan poliisia. Kuljettaja pakeni hetken aikaa Helsingin keskustan suuntaan Hämeentietä, josta se ajoi ajoi Intiankadun kautta Koskelantielle. Koskelantieltä pakeneva ajoneuvo ajoi takaisin Hämeentielle.

– Hämeentiellä henkilöt hylkäsivät ajoneuvon ja pakenivat lähiympäristöön jalan, mutta heidät saatiin nopeasti kiinni, Makkonen kertoo.

Useita poliisipartioita osallistui takaa-ajoon

Makkosen mukaan takaa-ajoon osallistui puolenkymmentä poliisipartiota.

– Takaa-ajossa oli vauhtia ja tilanne aiheutti vaaratilanteita muille tienkäyttäjille.

Poliisin myöhemmin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että takaa-ajossa oli nopeutta pahimmillaan jopa 100 kilometriä tunnissa.

Autossa kaksi henkilöä

Makkonen kertoo, että tämänhetkisten tietojen perusteella vakavammilta vaurioilta ja henkilövahingoilta vältyttiin.

Poliisin mukaan takaa-ajettavassa autossa oli mies ja nainen. Tapausta lähdetään Makkosen mukaan alustavasti tutkimaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja moottorikäyttöisen kulkuneuvon käyttövarkautena.

– Nyt vielä selvitellään mitä kaikkea on tapahtunut. Tehtävä on kesken.

Lue myös:

    Uusimmat