Mainos

Helsingin yliopisto nimittää kunniatohtoriksi Iron Maidenin laulaja Bruce Dickinsonin

0:36
Kunniatohtoriksi nimetty Bengt Holmström voitti Nobel-palkinnon vuonna 2016.

Helsingin yliopisto tiedottaa vihkivänsä toukokuussa uusia kunniatohtoreita. Joukossa ovat muun muassa taloustieteen nobelisti Bengt Holmström ja Iron Maidenin laulaja Bruce Dickinson.

Yliopiston eri alojen kunniatohtoreiksi voidaan nimetä ansioituneita vaikuttajia niin tiedemaailmasta kuin sen ulkopuoleltakin.

Helsingin yliopisto aikoo vihkiä 23.–25. toukokuuta järjestettävässä promootiossa kunniatohtoriksi rockyhtye Iron Maidenin brittilaulaja Bruce Dickinsonin.

Dickinsonista tulee kunniatohtori filosofiseen tiedekuntaan, jonka muodostavat humanistinen, matemaattis-luonnontieteellinen, bio- ja ympäristötieteellinen, kasvatustieteellinen ja farmasian tiedekunta.

1980-luvun alusta Iron Maidenissa laulanut, myös lentäjänä toiminut Dickinson tulee vastaanottamaan tunnustuksen poissaolevana. 

– Hänen monipuolisuudestaan kertoo se, että hän on muun muassa palkittu oluenpanija, innostava puhuja, kaksi menestysromaania julkaissut kirjailija, radiojuontaja, elokuvakäsikirjoittaja ja kansainvälisen tason miekkailija, yliopiston esittelyssä kuvaillaan.

Kunniatohtoreiksi myös nobelisti ja pitkän linjan toimittaja-taiteilija

Filosofisen tiedekunnan kunniatohtoriksi nimetään myös Minna Pyykkö, joka tunnetaan muun muassa luonto-ohjelmistaan, kuvataiteestaan sekä mittavasta radiotyöstään.

Matemaattis-luonnontieteellisellä alalla kunniatohtoriksi vihitään suomalainen Bengt Holmström. Holmström on toiminut vuodesta 1994 taloustieteen professorina huippuyliopisto Massachusetts Institute of Technologyssa ja voittanut myös Nobel-palkinnon vuonna 2016.

Yhteensä Helsingin yliopisto nimittää yhdeksän kunniatohtoria eri aloille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja