Helsingin yliopisto ainoa suomalainen sadan parhaan joukossa

Helsingin yliopisto on sijoittunut 76:nneksi Shanghain kansainvälisessä yliopistovertailussa. Helsinki oli ainoa suomalainen yliopisto 100 parhaan joukossa.

Pohjoismaisista yliopistoista pärjäsi parhaiten Kööpenhaminan yliopisto (42.). Helsingin yliopisto oli viides. Sen edelle kiilasi vielä Karolinska Institutet (44.), Oslon yliopisto (69.) ja Upsalan yliopisto (73.).

Vertailun kärkisijat menivät tänäkin vuonna Yhdysvaltoihin. Maailman parhaimmaksi yliopistoksi arvioitiin Harvard. Kärkikymmenikköön mahtui vain kaksi ei-amerikkalaista opinahjoa: brittiyliopistot Cambridge (5.) ja Oxford (10.)

Listalla olevien viidensadan parhaan yliopiston joukkoon ylsi Suomesta myös neljä muuta yliopistoa. Oulun ja Turun yliopistot sijoittuvat sijoille 301–400, Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistot puolestaan sijoille 401–500.

Tavoite 50 parhaan joukkoon

Helsingin yliopisto tavoittelee pääsyä maailman 50 parhaan tutkimusyliopiston joukkoon. Toimikautensa juuri aloittanut rehtori Jukka Kola pitää tavoitetta haastavana pienen kielialueen yliopistolle.

– Maailmassa on 17 000 yliopistoa, joten pääsy sadan joukkoon on jo hieno saavutus, hän muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat