Mainos

Helsingin yliajopaikalla kynttilöitä merkkinä tragediasta – paikalliset yliajosta: "Voiko tämä olla totta?"

Kynttilät paloivat Helsingin keskustan yliajopaikalla päivällä muistona eilisen tragediasta. Myös kukkia oli tuotu uhrin muistoksi. Ohikulkijat olivat järkyttyneitä.

Rattijuopumusonnettomuuksissa kuolee vuosittain muutamia sivullisia

Rattijuopumusonnettomuuksissa on kuollut 22 sivullista viimeisten viiden vuoden aikana, selviää viranomaisten tieliikenneonnettomuustilastosta.

Liikenneturvan mukaan sivullisten päälle tahallisesti ajaminen on erittäin poikkeuksellista. Tahallisissa kolareissa kuljettajan on usein tarkoitus vahingoittaa itseään ja auto saatetaan ajaa päin toista ajoneuvoa.

Lähde: STT

50-vuotias mies ajoi yhden jalankulkijian kuoliaaksi päihteiden vaikutuksen alaisena. Lisäksi useita loukkaantui.

– Ensimmäinen ajatus oli, että voiko tämä olla totta. Nopeasti tuli mieleen, että onko kyse samanlaisesta iskusta, mitä naapurimaiden kaupungeissa on ollut, sanoo yliajopaikan ohitse kulkenut Ville.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa terroritekoon.

Ville asuu Ullanlinnassa, lähellä tapahtumapaikkaa.

– Tämä on äärettömän ikävä tapaus, mutta ylipäätään pidän Helsinkiä turvallisena ja mukavana kaupunkina. Varmaan siksi tähän tapaukseen reagoidaan nyt vahvasti, Ville sanoo.

Yliajossa kuoli noin 50-vuotias nainen. Poliisin mukaan surmasta epäilty on noin 50-vuotias suomalainen mies, joka ajoi henkilöautolla suojatiellä ja jalkakäytävällä olleiden ihmisten päälle Annankadun ja Lönnrotinkadun risteyksessä.

Annankadulla aamulla kävellyt, nimettömänä pysyttelevä nainen kertoo asuvansa niin ikään Ullanlinnassa, lähellä tapahtumapaikkaa.

– Olen lukenut asiasta tarkkaan uutisista. Jossakin sanottiin, että auto olisi hurjastellut keskustassa peräti kahden tunnin ajan ennen yliajoa. Ihmettelen, että eikö kukaan ole ilmoittanut poliisille?

– En pelkää, mutta olen jo jonkin aikaa ollut entistä varovaisempi liikenteessä. Kuljen pääasiassa pyörällä ja talutan aina risteyksissä. Tästä lähtien olen varmasti vielä varovaisempi, nainen sanoo.

Espoolainen Jaana kertoo olleensa viettämässä iltaa lähellä tapahtumapaikkaa.

– Tuli mieleen, että voiko se olla terroriteko, mutta pian ilmeni, että ilmeisesti siitä ei ole kyse. Tulee mieleen, että kannattaako Helsingissä kävellessä enää kuunnella samaan aikaan musiikkia korvakuulokkeilla. Tuntuu, että täytyy olla entistä tarkempana.

MTV Uutisten raportti tapahtumapaikalta eilisillalta:

Juttua päivitetty klo 16.13: Yliajopaikalle oli tuotu lisää kynttilöitä ja kukkia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.