Pariskunta oli ostanut kerrostaloasunnon, kun rakennusliike yhtäkkiä peruikin kaupat: "Kyllä se pani nikottelemaan" – näin rakennusliike perusteli ratkaisuaan

Kansainväliset suursijoittajilla on nyt tärkeä rooli Suomen asuntomarkkinoilla 2:06
Video: Kansainvälisillä sijoittajilla on tärkeä rooli Suomen asuntomarkkinoilla.

MTV Uutiset sai tietoonsa poikkeuksellisen tapauksen, jossa rakennusliike halusi yllättäen purkaa uudiskohteen kerrostaloasunnosta tehdyt kaupat.

Kakkosasunnoksi lähellä Helsinkiä hankitun yksiön myyntihinnasta oli maksettu jo valtaosa. Asunnon kokonaishinnasta suuri osa oli uudisrakennuksille nykyään tyypilliseen tapaan yhtiölainaa. Kaupat oli tehty huhtikuussa, ja kerrostalon oli tarkoitus olla valmis lokakuussa. Rakennusliike otti yhteyttä kesäkuun lopulla ja ilmoitti halusta purkaa asuntokauppa.

– Kyllä se pani nikottelemaan, kommentoi MTV Uutisten haastattelema mies.

Syyksi ostajille kerrottiin kohteen huono myynti, minkä vuoksi rakennusliike halusi myydä kerrostalon kokonaisena, eli ilmeisesti suursijoittajalle.

Kaupan purusta tarjottiin hyvitykseksi parin prosentin hyvitystä tai samaan hintaan toista hieman kalliimpaa asuntoa. Ostajapariskunta päätti harkinnan jälkeen hyväksyä rakennusliikkeen tarjouksen toisesta asunnosta ja ovat tällä erää tyytyväisiä ratkaisuun.

Rakennusliikkeestä ei haluttu kommentoida asiaa.

Kilpailu- ja kuluttajavirastosta kerrotaan, että lain perusteella asunnon myyjällä on oikeus purkaa kauppa vain, jos ostaja on laiminlyönyt maksuja merkittävästi. Osapuolet voivat kuitenkin sopia asiasta keskenään.

Lue myös:

    Uusimmat