Helsingin Pride-kuukausi huipentuu Pride-viikkoon – tapahtumia yli 200

Helsingin pride-kuukausi huipentuu pride-viikkoon – vieraana Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen 10:29
Katso video! Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohataja Annu Kemppainen kertoo millainen on Helsingin Pride-viikko ja mihin Pridea tarvitaan!

Helsinki Pride -viikkoa juhlitaan perinteisesti juhannuksen jälkeen.

Helsingissä vietetään koko kesäkuun ajan Pride-kuukautta, joka huipentuu Helsinki Pride -viikkoon kesä-, heinäkuun taitteessa. 

Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen vieraili MTV:n Huomenta Suomessa kertomassa miksi Pridea tarvitaan ja millainen Pride-viikko Helsinkiin on odotettavissa. Vaikka sateenkaarilippuja on näkynyt kaupungin katukuvassa jo kuukauden ajan, niin pääpaino on juhannuksen jälkeisellä viikolla.

– Helsingin perinteisellä Pride-viikolla meillä on älyttömästi ohjelmaa. Juuri laskeskelin, että yli 200 eri tapahtumaa Helsingissä ja tänä vuonna myös Espoossa, Kemppainen iloitsee.

Hän kertoo, että luvassa on suuri vaikuttavuuskampanja, keskusteluita, kulttuuria, esityksiä ja urheilua. Tapahtumia on hänen mukaansa kaiken ikäisille.

– Erikseen on nuorten Pride-tapahtuma, jonka lisäksi ohjelmaa on lapsiperheille, aikuisille ja toki myös senioreille. Ihan kaikille on varmasti jotain, Kemppainen sanoo.

Miksi Pridea tarvitaan ja millainen on yhdenvertainen Suomi tällä hetkellä? Katso Anna Kemppaisen koko haastattelu yllä olevalta videolta.

 

Lue myös:

    Uusimmat