Mainos

Helsingin pörssissä laskuvire

Helsingin pörssissä elettiin tänään muuta Eurooppaa mukaillen laskutunnelmissa. Kun Yhdysvaltain keskuspankin tiistainen päätös laskea ohjauskorkoa ei innostanut sijoittajia New Yorkissa, ei se tuonut lisäpuhtia Eurooppaankaan.

Sijoittajien mukaan nyt odotellaan uusia tietoja talouden kehittymisestä ja yhtiöiden tuloskehityksestä. Odotellessa hinnat eivät yleensä nouse. Helsingissä oman pienen lisänsä päivän kauppaan toi tieto Soneran turkkilaisen osakkuusyhtiön Turkcellin osakeannista. Se ei ollut suuri yllätys. Yhtä selvää on, että Soneralle se on vain lisäpainolasti tekipä se niin tai näin.

Sonera tiedotti asiasta varttitunti ennen päiväkaupan päättymistä, mutta nopeimmat ehtivät reagoida Turkcellin aiemmin välittämään tietoon. Suuntakin oli selvä: alaspäin. Soneran viralliseksi päätöshinnaksi tuli 10,31, mikä oli nelisen prosenttia tiistain päätöshintaa vähemmän.

Päivän eniten laskenein yhtiö oli kännyvalmistaja Benefon. Noin 26 prosentin lasku johtui pahasti pieleen menneestä alkuvuodesta. Samalla yhtiö ilmoitti osakeannin jääneen tavoitteista ja lähteneensä hakeman lisärahoitusta. Virallinen päätöskurssi jäi 4,85 euroon. Monen mielestä Benefonin yllä on pahoja varjoja. Hintojen yleistä kehitystä kuvaava Hex-indeksi mittasi päivän laskuksi lopulta vajaat 0,5 prosenttia.

Nokian painoarvosta rajatun portfolioindeksin mukainen lasku oli hieman pienempi. Nokian virallinen päätöskurssi oli tasan 35 euroa eli hinta putosi puolisen prosenttia tiistaista. Vaihto oli edelleen verkkaista ja jäi alle 650 miljoonaan euroon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.