Mainos

Helsingin pörssi

Meritan vahva nousu Helsingin pörssissä jatkui myös tänään. Pankin A-osakkeen hinta nousi kalleimmillaan 11,10 markkaan ja B-osake 12,70 markkaan. Myöhemmin iltapäivällä lisääntynyt tarjonta kuitenkin pudotti molempien osakkeiden hintoja hieman. Viimeinen kauppa Meritan A-osakkeella tehtiin 10,80 markan ja B-osakkeella 12,50 markan kurssiin. Pankin osakkeita vaihtui runsaalla 53 miljoonalla markalla.

Vakuutusosakkeiden useita päiviä jatkunut vahva nousu sen sijaan taittui. Sammon päätöskurssi pysyi edellispäivän tasolla, mutta Pohjolan A-osake halpeni markan 96 markkaan ja B-osake 0,80 markkaa 93 markkaan. Kurssikehitys tänään oli muutenkin epäyhtenäistä. Keskimäärin osakkeiden hinnat kallistuivat päivän aikana 0,2 prosenttia.

Pankkien lisäksi toimialaindeksi vahvistui metsä- ja muun teollisuuden osakkeilla. Pörssin osakevaihto oli 363 miljoonaa markkaa. Metallin indeksin painoivat laskuun Koneen, Outokummun ja Rauman kurssilaskut. Sen sijaan Rautaruukin osake kirjasi jälleen uuden 43 markan huippukurssin, mutta osakkeen hinta tippui viimeisessä kaupassa 41,30 markkaan. Metsäryhmässä kallistuivat molemmat Enson ja Metsä-Serlan osakkeet sekä Stromsdahl. UPM:n päätöshinta pysyi 96,50 markassa.

Nokioiden kurssit olivat vielä aamupäivällä hienoisessa laskussa, mutta iltapäivällä molemmat osakkeet vahvistuivat. Nokioita veti nousuun New York, jossa Nokia aloitti keskiviikkona runsaan puolen dollarin nousulla. Nokian A-osake kallistui Helsingin viimeisissä kaupoissa 0,80 markkaa 202,30 markkaan ja K-osake markan 203 markkaan. Nokian päivävaihto oli 62 miljoonaa markkaa, Keskon 21 miljoonaa, Valmetin vajaat 20 miljoonaa ja Sammon 18 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.