Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden kurssikehitys Helsingin pörssissä pysyi nousuvoittoisena myös perjantaina. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit paranivat keskimäärin 0,8 prosenttia, ja parhaimmassa nousuvedossa olivat perjantaina metalli- ja vakuutusosakkeet. Päivän osakevaihto nousi Nokian ja Sponsorin suurten sisäisten kauppojen ansiosta 921 miljoonaan markkaan.

Perjantaina osakekursseja veti nousuun ennen muita Wall Streetin edellispäivän vahva nousu. New Yorkin pörssin vanavedessä nousivat myös muut Euroopan pörssit.

Viikon aikana kurssit nousivat päivittäin tiistaita lukuun ottamatta, ja keskimäärin osakkeiden viikkonousua kertyi 2,4 prosenttia. Viikon parhaat nousijat löytyivät vakuutusyhtiöiden, metalliteollisuuden ja muun teollisuuden ryhmistä.

Vakuutusosakkeista Sammon viikkonousu oli 14 markkaa 340 markkaan ja Pohjolan A-osakkeen seitsemän markkaa 109 markkaan. Metalliryhmässä Kone kallistui viikon aikana 23 markkaa 500 markkaan, Outokumpu 3,30 markkaa 78,20 markkaan, Rauma 4,60 markkaa 93,60 markkaan ja Valmet 2,10 markkaa 79,70 markkaan.

Muun teollisuuden toimialan indeksi vahvistui viikon aikana 3,2 prosenttia. Nokian A-osake kallistui 8,50 markkaa ja sen päätöshinta perjantaina oli 262,50 markkaa. Yhtiön K-osakkeen hinta parani kahdeksan markkaa. Nokian lisäksi indeksiä vahvisti viikon aikana Aspon, Cultorin II-osakkeen, Hartwallin, Nesteen, Orionin ja Tamfeltin osakkeiden kallistuminen.

Nokian vaihto oli perjantaina 253 miljoonaa markkaa, ja yhtiön kokonaisvaihto kuluvan vuoden aikana ylitti jo 35 miljardia markkaa. Sponsorin ilmeisesti tilinpäätöskauppana tehty tytäryhtiö Suunnon lähes kolmen miljoonan osakkeen kauppa 167 miljoonalla markalla nosti Suunnon päivävaihdon 169 miljoonaan markkaan. UPM-Kymmenen osakkeita vaihtui perjantaina 83 miljoonan markan arvosta.

Kolme pörssipäivää

Kuluvaa vuota on jäljellä enää kolme varsinaista pörssipäivää. Pörssissä käydään kauppaa ensi maanantaina ja ensi viikon perjantaina. Vuoden viimeinen pörssipäivä on maanantaina 30. joulukuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.