Mainos

Helsingin pormestarikisasta tulossa tiukka kaksintaistelu – konkarit pyrkivät kaupungin johtoon

2:13

Helsingin pormestarikisasta on tulossa tiukka kaksintaistelu kokoomuksen Jan Vapaavuoren ja vihreiden Anni Sinnemäen välillä. Kokoomus ja vihreät käyvät kovaa kamppailua, kumpi ottaa Helsingissä suurimman puolueen ja samalla pormestarin paikan huhtikuun kuntavaaleissa.

Sinnemäki korostaa haastattelussa vihreiden torjuneen leikkauspolitiikkaa Helsingissä.

– Kokoomus on hallituspuolueena tehnyt aika selvää leikkauspolitiikkaa, vihreät taas ovat Helsingissä pitäneet huolen että päiväkodit ja koulut saavat riittävät resurssit valtakunnallisista leikkauksista huolimatta.

Hän myös nostaa esille vihreiden kilpailijaansa kunnianhimoisemmat tavoitteet ilmastopolitiikassa ja vähäpäästöisemmässä liikenteessä.

Vapaavuori kehuu talousosaamista

Jos Sinnemäki moitti kokoomusta leikkauspolitiikasta Vapaavuori korostaa taas puolueen hyvää taloudenpitoa.

– Kokoomus on ollut perinteisesti vastuullisen taloudenpidon tuki ja turva. Helsingin hyvässä kunnossa oleva talous, johtuu monista kokoomuslaisista kaupunginjohtajista. Lisäksi meillä on moniin asioihin, kuten esimerkiksi liikenteeseen, käytännönläheinen ote vahvan ideologisen tulokulman sijasta.

Jos Vapaavuori ei nouse pormestariksi, hän jatkaa Euroopan investointipankissa Luxemburgissa. Vapaavuori vakuuttaa, että pyrkiminen mieleisestä pestistä pormestariksi ei johdu puoluejohtajien aneluista.

– Kyllä sen pitää lähteä omasta intohimosta ja rakkaudesta Helsinkiin, hän toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.