Helsingin poliisi tutkii epäiltyä identiteettivarkautta: Epäilty teki 200 000 euron autokaupat tamperelaisen yritysjohtajan nimissä

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä törkeän petoksen yritystä, johon liittyy myös epäilty identiteettivarkaus. Teko on tapahtunut tammikuun aikana.

Poliisin mukaan tamperelaisen yrityksen toimitusjohtajan nimissä oli tehty sähköisesti osamaksusopimus lähes 200 000 euron arvoisesta henkilöautosta. Helsinkiläinen autoliike otti yhteyttä tilauksen tekijäksi väitettyyn yritykseen, ja yritys teki asiasta rikosilmoituksen.

Poliisi otti epäillyn kiinni, kun tämä tuli noutamaan autoa autoliikkeestä.

– On kuitenkin syytä epäillä, että kyseinen henkilö on yksi varsinaisen pääepäillyn bulvaaneista, joita pääepäilty on käyttänyt osamaksusopimusten noudossa, kertoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut kiinni pääepäiltyä.

– Poliisilla on vankka epäily siitä, kuka hän on, 

Vastaavanlaisia niin sanottuja toimitusjohtajapetoksia on tapahtunut myös aiemmin. Petosten tekotavat vaihtelevat, mutta Geigerin mukaan keinot niiden ennaltaehkäisemiseksi ovat samat.

– Varsinkin kun puhutaan suurista rahasummista, on syytä varmistua, että esimerkiksi sopimuksen tai maksupyynnön on todella tehnyt se henkilö, jonka nimissä sen tekijä esiintyy, Geiger toteaa.

– Tässä tapauksessa on syytä kiittää autoliikettä tarkkaavaisuudesta.

 

Lue myös:

    Uusimmat