Helsingin poliisi on vastaanottanut useita rikosilmoituksia Microsoft-huijauksista – kahdessa uudessa tapauksessa rikoshyöty on yli 30 000 euroa

4:18
Katso myös video: Huijausviestien määrät ovat kasvaneet koronan aikaan – F-Securen Hyppönen kertoo, mistä vilunkiviestin tunnistaa.

Helsingin poliisi on vastaanottanut useita rikosilmoituksia Microsoft-huijauksista, tiedottaa poliisi.

Huijarit soittavat useista eri numeroista ja puhuvat yleensä englantia. He esiintyvät teknisenä tukena ja saavat asianomistajan asentamaan etäyhteysohjelman tietokoneelleen.

Sen jälkeen huijarit pyytävät asianomistajaa kirjautumaan sähköpostiin tai pankkiin ja pääsevät niihin sitä kautta käsiksi.

He saattavat pyytää myös ajokorttikuvaa ja avata tällä tilin bitcoin-välittäjälle, jonne varoja siirretään. Huijarit pyytävät usein myös luottokortin kaikki tiedot ja kortti tai kortit käytetään tyhjäksi.

Kahdessa uudessa tapauksessa rikoshyöty on yli 30 000 euroa asianomistajaa kohden.

‒ Jos saat teknistä tukea esittävän huijaussoiton, niin lopeta puhelu. Omia pankkitietoja tai muita henkilötietoja ei teknisen tuen esittäjälle tule missään tapauksessa antaa. Eikä missään nimessä pidä asentaa ohjelmia tai hyväksyä etäyhteyttä tietokoneelle, neuvoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Pelkästä huijaussoiton vastaanottamisesta tai siihen vastaamisesta ei tarvitse tehdä rikosilmoitusta, vaan ilmoittaa asiasta Nettivinkin kautta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja