Helsingin poliisi narautti satoja etsintäkuulutettuja – kymmenet päätyivät kiven sisään

Näin poliisin paljastama Ruotsista johdettu huumeorganisaatio toimi- huumevyyhdissä ei ole kyse väkivaltaisen Dödspatrullen-jengin rantautumisesta Suomeen 7:24
Katso myös: Näin poliisin paljastama Ruotsista johdettu huumeorganisaatio toimi- huumevyyhdissä ei ole kyse väkivaltaisen Dödspatrullen-jengin rantautumisesta Suomeen

Helsingin poliisin vuosittainen etsintäkuulutettujen keskitetty etsintä on kantanut hedelmää. Poliisi kertoo tiedotteessa hoitaneensa yhteensä 1023 etsintäkuulutusta. Etsintäkuulutettuja ihmisiä tavoitettiin rikosprosessin kaikista vaiheista.

Poliisin tehosyyni tehtiin 2. lokakuuta ja 12. marraskuuta välisenä aikana. 

Projektin tavoite oli nopeuttaa rikosprosessia eli esitutkintaa, syyteharkintaa, tuomioistuinkäsittelyä ja rangaistuksen täytäntöönpanoa. 

Poliisi kertoo, että projektin aikana tehtiin 239 kuulustelua, toimitettiin 143 henkilöä kuulusteluun, haastettiin käräjäoikeuteen 147 henkilöä ja otettiin kiinni käräjäoikeuden istuntoa varten 45 henkilöä. 

Lisäksi toimitettiin 31 henkilöä suorittamaan tuomioita.

Muita rikoksia paljastui samalla

Poliisi kohdisti valvontaansa tiettyihin kohteisiin analyysin perusteella. 

Etsintäkuulutettuja voi jäädä poliisin haaviin myös normaalin poliisin työn yhteydessä kuten liikennevalvonnassa sekä yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvän valvonnan yhteydessä.

Etsintäkuulutettujen etsimisestä saadaan poliisin mukaan myös muuta hyötyä. Operaation aikana löydettiin etsinnöissä esimerkiksi 37 anastettua polkupyörää ja paljastettiin 20 huumausainerikosta. 

Lue myös:

    Uusimmat