Helsingin poliisi ei aloita esitutkintaa perussuomalaisten vaalimainosasiassa

2:06
Perussuomalaisten Halla-aho esittää tulorajaa työperäiseen maahanmuuttoon.

Helsingin poliisilaitos sai 8. kesäkuuta tutkintapyynnön Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) ja ulkomainontaa tekevän yrityksen toiminnasta. Liikennelaitos ja yritys poistivat perussuomalaisten vaalimainoksen HKL:n liikennevälineistä ja bussipysäkeiltä.

Katso MTV:n kuntavaalien tulospalvelusta, mikä oli oma ehdokkaasi, puolueesi tai kuntasi lopullinen tilanne!

MTV Uutiset Livessä jatketaan kuntavaalien jälkipyykillä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

MTV.fi:stä voit katsoa kaikki vaalilähetykset myös jälkikäteen.

Perussuomalaiset oli tehnyt ulkomainontaa harjoittavan yrityksen kanssa sopimuksen vaalikampanjoinnista. Mainokset olivat paikallaan noin viikon ajan, minkä jälkeen HKL ja yritys poistivat ne yhteisymmärryksessä.

Puolueen tutkintapyynnössä pyydettiin selvittämään, olisiko kaupungin viranhaltijan pitänyt tehdä mainosten poistamisesta hallintopäätös. Päätöstä ei tehty, joten puolue halusi tietää, onko asiassa syytä epäillä virkarikosta. 

Tutkintapyynnössä toivottiin myös selvitystä siitä, onko asiassa kyse syrjinnästä ja mitkä ovat kaupungin viranhaltijan poliittiset motiivit asiassa.

– Viranhaltijaa ei epäillä virkarikoksesta. Meidän käsityksemme mukaan kysymys ei ole ollut sellaisesta hallintoasian käsittelystä, jossa päätöksen tekemättä jättäminen tulisi virkarikoksena rangaistavaksi. Kysymys on ollut sopimusehdon tulkinnasta, eikä tällaiseen sovelleta hallintolain määräyksiä. Asiassa ei ole syytä epäillä myöskään syrjintää tai muutakaan rikosta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Teemu Jokinen poliisin tiedotteessa. 

Asiasta ei aloiteta esitutkintaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja