Helsingin Myllypuron taposta syytetty 16-vuotias poika iski 19-vuotiasta naista paistinpannulla päähän

Helsingin Myllypuron taposta syytetty 16-vuotias poika surmasi 19-vuotiaan naisen iskemällä tätä paistinpannulla päähän, syyttäjä sanoo. Asian käsittely alkoi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Epäilty henkirikos tapahtui uhrin asunnossa Myllypurossa maaliskuussa. Syyttäjän mukaan nainen istui sohvalla, kun 16-vuotias poika löi häntä takaapäin paistinpannulla päähän suurella voimalla ainakin kaksi kertaa. Sen jälkeen syytetty varasti uhrin omaisuutta, kuten laukun, vaatteita, rahaa ja huumausaineiksi luokiteltuja lääketabletteja ja lähti asunnosta, syyttäjä sanoo.

Nainen kuoli asuntoonsa. Poliisi on kertonut, että omaiset löysivät hänet muutaman päivän kuluttua.

Kahdelle syyte rikoksentekijän suojelemisesta

16-vuotiasta poikaa syytetään ensisijaisesti taposta, ja syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta. Hänen lisäkseen 16-vuotias tyttö ja toinen tapahtuma-aikaan 16-vuotias poika ovat syytteessä muun muassa rikoksentekijän suojelemisesta.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan valvontakameratallenteista näkyy esimerkiksi, että syytetyt liikkuivat yhdessä teon jälkeen ja toisella 16-vuotiaalla pojalla oli päällään uhrin takki ja mukanaan uhrilta vietyä muuta omaisuutta.

Syyttäjän mukaan 16-vuotias tyttö oli muun muassa yrittänyt kaupata uhrilta vietyä omaisuutta, syyttäjä sanoo.

–  (Tyttö) on tapahtuman jälkeen yhdessä (taposta syytetyn) kanssa lähettänyt (uhrille) ja tämän läheisille viestejä tarkoituksenaan hälventää (taposta syytettyyn) kohdistuvaa rikosepäilyä. Lisäksi (tyttö) on sopinut Snapchat-ryhmässä, mitä asiasta kerrotaan viranomaisille, syyttäjä kirjoittaa haastehakemuksessaan.

Syyttäjän mukaan Snapchat-ryhmässä oli myös toinen 16-vuotias poika. Hän oli tekojen jälkeen järjestänyt taposta syytetylle pojalle majapaikan ja oli hävittänyt paistinpannun yhdessä tämän kanssa, syyttäjä sanoo.

Pääsyytetty kiistää tappotarkoituksen

Kirjallisessa ennakkovastauksessaan käräjäoikeudelle poika kiistää syytteen taposta. Hän myöntää lyöneensä uhria paistinpannulla päähän suurella voimalla yhden kerran, mutta sanoo, ettei tarkoitus ollut tappaa. Hän sanoo ajatelleensa, että uhri voisi korkeintaan pyörtyä lyönnin takia.

Poika on myös kiistänyt menneensä uhrin asunnolle anastustarkoituksessa. Hän sanoo, että tarvitsi yösijaa, koska oli hatkoilla. Hatkaamisella tarkoitetaan yleensä karkaamista sijoituspaikasta.

Myös toinen 16-vuotias poika on ennakkovastauksessaan kiistänyt syytteet. 16-vuotias tyttö ei toimittanut oikeudelle vastausta, josta ilmenisi hänen kantansa syytteisiin.

Käräjäoikeus on varannut käsittelylle kaksi päivää. Tuomio annetaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat