Myllypuron teinitaposta epäiltyä 16-vuotiasta poikaa epäillään myös muista rikoksista

Poliisi epäilee 16-vuotiasta poikaa ja saman ikäistä tyttöä Helsingissä tapahtuneesta taposta. Poika on nuoresta iästään huolimatta ollut tekemisissä lain kanssa jo aiemmin.

Poika määrättiin tutkintavankeuteen 19-vuotiaan naisen taposta epäiltynä viime viikonloppuna. Teosta epäiltynä vangittiin samalla 16-vuotias tyttö. 

Tytöllä ei MTV Uutisten selvityksen perusteella ole rikostaustaa tai aiempia käräjäoikeudessa käsiteltyjä asioita ainakaan pääkaupunkiseudulla.

Poika sen sijaan on ollut tekemisissä lain kanssa jo aiemmin. 

Huhtikuun alussa käräjäoikeus määräsi hänet tutkintavankeuteen varkaudesta ja ryöstön yrityksestä todennäköisin syin epäiltynä.

Poikaa ei ole tuon jälkeen päästetty vapaaksi. Hän oli siis jo valmiiksi tutkintavankeudessa, kun poliisi vaati häntä vangittavaksi 19-vuotiaan naisen taposta epäiltynä viime viikonloppuna.

Tapon uskotaan tapahtuneen 23. maaliskuuta. Varkauden ja ryöstön yrityksen puolestaan epäillään tapahtuneen 26. maaliskuuta, eli kolme päivää tapon jälkeen. 

Lisäksi poika on parhaillaan syytettynä oikeusjutussa, joka liittyy ainakin Helsingissä tapahtuneeksi epäiltyyn omaisuusrikokseen. Asiassa on myös toinen vastaaja.

MTV Uutiset ei saanut tiistaina aamupäivän aikana tarkempia tietoja siitä, mistä 16-vuotiasta poikaa tarkalleen syytetään tai siitä, onko oikeusjutussa kyse samasta asiasta, jonka tiimoilta poika määrättiin tutkintavankeuteen huhtikuun alussa.

Epäillään 19-vuotiaan taposta

Poikaa ja samanikäistä tyttöä siis epäillään tällä hetkellä 19-vuotiaan naisen taposta Itä-Helsingin Myllypurossa. Henkirikoksen uskotaan tapahtuneen torstaina 23. maaliskuuta. Uhri löydettiin kuolleena yksityisasunnosta.

Aluksi ei ollut selvää, miksi nainen oli kuollut. Rikosepäily virisi vasta, kun kuolinsyytä tutkittiin tarkemmin. Osin tästä syystä poliisi tiedotti henkirikostutkinnasta vasta eilen, liki neljä viikkoa tapahtuneen jälkeen.

Poliisi uskoo nyt, että nainen joutui ennen kuolemaansa ulkoisen väkivallan uhriksi. Poliisi ei ole kertonut, millaisesta väkivallasta on kyse.

Tutkinnanjohtajan mukaan uhri ja epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan jollain tasolla.

Poliisi on kertonut selvittävänsä yhä teon motiivia sekä tapahtumien tarkkaa kulkua.

Rikoskomisario Tuomas Lindholm kertoo MTV Uutisille, että epäillyt ovat kertoneet tapahtumista kuulusteluissa "vaihtelevasti". Hän ei avaa kuulustelujen sisältöä tarkemmin, mutta kertoo, että poliisi toivoo epäiltyjen selvittävän tapahtunutta vielä tarkemmin.

Lindholm ei halua kommentoida, onko rikoksesta epäillyillä rikostaustaa.

Lue myös:

    Uusimmat