Mainos

Helsingin Musiikkitalon urakkakilpailuun tuli 31 tarjousta

Jos urakkakilpailusta saadaan hyväksyttävät tarjoukset, alkaa Musiikkitalon rakentaminen ensi kesänä ja talo valmistuu vuoden 2009 lopulla.

Töölönlahdelle rakennettavan Helsingin Musiikkitalon mittava rakennusurakka on kilpailutettu.

Tarjouksia pyydettiin 70 urakoitsijalta, ja määräaikaan mennessä tarjouksia saatiin kaikkiaan 31, kertoo Senaatti-kiinteistöjen johtava asiantuntija Tuomo Hahl. Urakkakilpailun järjesti Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Musiikkitalo, joka vastaa talon rakennuttamisesta.

Nyt käyty tarjouskilpailu käsittää suurimman osan Musiikkitalon urakoista. Urakkakilpailussa pyydettiin tarjoukset pääurakasta, johon kuuluvat rakennustyöt ja pääurakoitsijan velvollisuudet, sekä kahdeksasta pääurakoitsijalle alistettavasta sivu-urakasta. Kilpailun ulkopuolelle jätettiin vain osia lopputöistä. Myös toimintavarusteet ja irtokalusteet kilpailutetaan myöhemmin.

Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Musiikkitalon hallitus käsittelee tarjoukset 19. huhtikuuta pidettävässä kokouksessaan, jonka jälkeen tiedotetaan tuloksista. Jos käydystä urakkakilpailusta saadaan hyväksyttävät tarjoukset, Musiikkitalon varsinainen rakentaminen aloitetaan pohjarakennustöillä ensi kesänä ja talo valmistuu vuoden 2009 lopulla.

Musiikkitalon kustannusarvio tarjoushetken indeksissä on 106,2 miljoonaa euroa. Lisäksi toimintavarustusten ja irtokalusteiden osuus on noin 20 miljoonaa. Viime vuonna kilpailutettiin omina urakoinaan käynnissä olevat Musiikkitalon tontin patoseinätyöt ja Töölönlahdenkadun alle sijoittuvat Musiikkitalon huoltotunnelityöt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.