Helsingin koulut ja päiväkodit jatkavat toimintaansa normaalisti – pormestari Jan Vapaavuori vakavana: "Elämme hyvin epätyypillistä aikaa"

Koronavirusta ei voi enää pysäyttää – kaikkia sairastuneita ei laiteta enää karanteeniin 4:51
MTV Uutiset Live: Koronavirusta ei voi enää pysäyttää – kaikkia sairastuneita ei laiteta enää karanteeniin

Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren mukaan pääkaupungin koulut ja päiväkodit ovat ainakin toistaiseksi avoinna normaalisti koronavirustilanteesta huolimatta.

Vapaavuori perusteli päätöstä sillä, että koulut kuuluvat yhteiskunnan keskeisimpiin toimintoihin, eikä niiden toimintaa pidä ilman raskaita perusteita lamaannuttaa.

– Ja mikäli tähän päädyttäisiin, kyse ei olisi vain viikon tai kahden sulkemisesta vaan todennäköisesti koko kevätlukukauden peruuttamisesta, Vapaavuori totesi tiedotustilaisuudessa.

Pormestari huomauttaa, että koulujen sulkeminen vaikuttaisi myös vanhempien työssäkyäntiin ja sitä kautta muuhunkin yhteiskuntaan.

– Sulkemisen sijaan korostetaan, että sairaana ei pidä tulla kouluun.

Vapaavuoren mukaan kouluissa pyritään porrastamaan välitunteja siten, ettei oppilaitosten käytävillä olisi samaan aikaan suuria oppilasjoukkoja.

Tilaisuuksia perutaan, etätöitä suositaan

Pormestari kertoi tilaisuudessa myös muista Helsingin kaupungin tekemistä päätöksistä, joilla pyritään toteuttamaan valtioneuvoston eilisiä linjauksia Helsingin arjessa. Sekä ulko- että kotimaan virkamatkoja on kehotettu välttämään, ja ulkomailta palaaville työntekijöille suositellaan seitsemän päivän etätyöjaksoa tartuntojen välttämiseksi.

Samaa käytäntöä suositellaan myös päivähoitolapsille ja koululaisille.

Lisäksi kaupunki peruu kaikki järjestämänsä yli sadan hengen tilaisuudet, suosii virtuaalikokouksia ja etäopetusta esimerkiksi työväenopistojen kursseilla.

– Hyvät helsinkiläiset, elämme hyvin epätyypillistä aikaa meille kaikille. Kaupunki ja muutkin viranomaiset tekevät koko ajan parhaansa ja uusiin linjauksiin on varmasti tarvetta taas pian, Vapaavuori päätti puheensa.

Lue myös:

    Uusimmat