Helsingin kaupunginkirjastoon työpiste harrastelijoille – tarjolla uusin askarteluteknologia!

Ensin on idea ja sitten tarvitaan välineet. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse hankkia itse, sillä Helsingin kaupungin kirjaston Kaupunkiverstaassa on nyt tarjolla uuden ajan pelit ja vehkeet.

Helsingin kaupunginkirjaston Kohtaamispaikalle Lasipalatsiin on avattu Kaupunkiverstas, jossa kaupunkilaiset voivat tehdä käsillään ja kokeilla ideoitaan uudella teknologialla. Tarjolla on muun muassa 3D-tulostin, vinyylileikkuri, 3D-jyrsin ja grafiikkatyöpisteitä.

Tarkoituksena on, että kuka tahansa voi viettää päivän suunnittelijana tai värkätä jotain pientä itseä inspiroivaa. Ovet ovat avoimet niin pienyrittäjille, harrastajille tai muuten vain uteliaille kokeilijoille, tiedotteessa kerrotaan.

– Värkkäystila sopii kirjastoon, koska kirjasto on helposti lähestyttävä paikka tulla opiskelemaan, opettelemaan ja kokeilemaan uusia asioita ja teknologioita, jotka eivät vielä ole kaikkien ulottuvilla. Aikoinaan monet saivat muun muassa ensikosketuksen internetiin kirjastoissa. Haluamme jatkossakin avata ihmisille väyliä digitaalisten luomistyökalujen äärelle ja demokratisoida tekemistä, sanoo Kaupunkiverstaan esimies Lotta Muurinen.

Kaupunkiverstas on eräänlainen light-versio kirjastoja kansainvälisesti puhuttavasta maker-kulttuurista ja makerspacesta.

– Uskon, että vuonna 2020 yhä useammat tekevät ja haluavat tehdä asioita itse. Tärkeintä ei ole itse teknologia, vaan se, mitä sillä saa aikaan, korostaa Muurinen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja