Mainos

Helsingin käräjäoikeus antaa ratkaisunsa Jari Aarnion epäillyistä huumerikoksista

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään aamupäivällä ratkaisunsa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun päähaarasta.

Syyttäjä pitää Aarniota niin sanottuna Pasilan miehenä, joka on johtanut huumeliigaa ja junaillut Suomeen lähes tuhat kiloa hasista. Aarniota syytetään törkeiden huumerikosten lisäksi muun muassa törkeistä virkarikoksista.

Aarnion mukaan Pasilan mies on keskusrikospoliisin ja syyttäjän sepitettä. Hän on kiistänyt kaikki syytteet.

1:58

Huumehaaran ratkaisua varten käräjäoikeus on joutunut pohtimaan esimerkiksi Aarnion puolen miljoonan euron käteisvarojen alkuperää, puhelinliikenteen antamaa kuvaa hänen liikkeistään ja erilaisten oikeudessa ja esitutkinnassa kuultujen kertomusten luotettavuutta.

Syyttäjän näkemyksen mukaan Aarnio on kopioinut liigaansa edesmenneen huumeparonin Miika Kortekallion organisaatiomallin ja osin samat henkilöt. Aarnio tutki Kortekallion huumebisneksiä poliisissa 1980-luvulla.

Aarnio on pitänyt keskusrikospoliisin tutkintaa epäluotettavana hänen ja KRP:n tulehtuneiden välien vuoksi. Aarnion pihalta löytynyt rahaämpäri puolestaan on puolustuksen mukaan lavastusta. Poliisi löysi ämpäristä noin 65 000 euroa käteistä.

1:56

Hovioikeus kovensi jo Trevoc-tuomiota

Helsingin hovioikeus tuomitsi Aarnion syyskuussa kolmen vuoden vankeuteen niin sanotussa Trevoc-haarassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjuksen ottamisesta ja rekisterimerkintärikoksesta. Hovi katsoi, että Aarniolla oli kaksoisrooli seurantalaiteyhtiö Trevocissa ja laitteita ostaneessa Helsingin huumepoliisissa. 

Aarnio on hakenut valituslupaa hovituomioon korkeimmasta oikeudesta. Käräjäoikeus oli tuominnut Aarnion Trevoc-haarasta vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen viime vuoden kesäkuussa.

Hovituomion mukaan Trevocin toimittamat seurantalaitteet eivät soveltuneet poliisin salaiseen tiedonhankintaan, koska Trevocin omistusjärjestelyt olivat salattuja ja niissä oli mukana United Brotherhood -liivijengin silloinen pomo. Tänään oikeus ottaa ratkaisussaan kantaa siihen, oliko samainen liivijengin pomo Aarnion bisneskumppani myös huumebisneksissä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.