Käytössä suojapanssari ja Karhu-ryhmä, yksi ihminen otettu kiinni – Helsingin Kannelmäessä illalla usean poliisipartion tarkastustehtävä

Poliisin mukaan tehtävä liittyi mahdolliseen laittomaan uhkaukseen, jonka vuoksi yksi ihminen on otettu kiinni.

Poliisilla oli usean partion tarkastustehtävä maanantai-iltana Helsingin Kannelmäessä, poliisi kertoo Twitterissä. Tilanteesta ei poliisin mukaan aiheutunut vaaraa sivullisille.

Helsingin poliisin viestinnästä kerrottiin, että tarkastustehtävälle lähti yhteensä seitsemän partiota. Tehtävää koskenut alue rajattiin siten, että tehtävän aikana sinne ei päästetty ulkopuolisia.

Poliisilla "taktinen varustesetti" käytössä

Helsingin poliisin viestinnästä vahvistettiin, että poliisilla oli käytössä "taktinen varustesetti". Tarkastustehtävällä käytettiin esimerkiksi suojapanssaria.

Myös poliisin valmiusyksikön eli Karhu-ryhmän vahvistetaan osallistuneen tehtävään.

Asiasta aiemmin uutisoineelle Ilta-Sanomille puhuneen silminnäkijän mukaan poliisi oli varustautunut pistoolia järeämmillä aseilla ja suojakilvillä.

– Poliiseilla oli rynnäkkökiväärit, kypärät ja suojaliivit ja suojakilvet. Tie oli tukittu, ja poliisi sanoi alueen olevan eristetty ja pyysi meitä poistumaan, silminnäkijä kertoi lehdelle.

Poliisi kertoi illalla kahdeksan jälkeen olevansa jo poistumassa tapahtumapaikalta. Myöhemmin poliisi tiedotti tehtävän liittyneen mahdolliseen laittomaan uhkaukseen, jonka vuoksi yksi ihminen on otettu kiinni.

Poliisi kertoi, ettei sillä ole tässä vaiheessa aiheesta enempää tiedotettavaa.

Artikkelia päivitetty 12.10.2020 kello 22.23: artikkelia täydennetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja