Mainos

Helsingin hovioikeus päästää Jari Aarnion ja Keijo Vilhusen vapaaksi

1:22

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio ja hänen rikoskumppaninaan tuomittu ex-rikollispomo Keijo Vilhunen on päästettävä vapaaksi, totesi Helsingin hovioikeus. 

Hovioikeuden mukaan Aarnio ja Vilhunen ovat vaatineet loppulausuntojensa yhteydessä, että heidät vapautetaan tutkintavankeudesta.

Hovioikeus on hyväksynyt vapauttamisvaatimukset. Syyttäjät ovat vastustaneet vapauttamista.

Hovioikeus katsoi, että vastaajien pitäminen vangittuna hoivoikeuden tuomion antamiseen asti olisi kohtuutonta tuomion lopputuloksesta riipumatta. Asiaan vaikuttaa odotuksen kesto, sillä jutun poikkeuksellisen laajuuden vuoksi tuomio annetaan vasta ensi vuonna.

Muutoin pitkä käräjätuomio antaisi edellytykset vangittuna pitämiseen.

Aarnio tuomittiin käräjillä 10 vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista ja Vilhunen 10 vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huumerikoksista. Molemmat hakevat hovissa muutosta tuomioon.

Aarniota ei nähty oikeussalissa

Jari Aarnio ei tänään ollut oikeussalissa. Kun Vilhunen lähti poistumaan vangittujen tapaan ulos salin takaovesta, puheenjohtaja huomautti, että Vilhunen voi lähteä myös etuoven kautta. Silmin nähden ilahtunut Vilhunen valitsi kuitenkin tutun ja turvallisen takaoven.

Käräjätuomion lisäksi Aarniolla on kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiön haarasta.

Oikeus katsoi, että Aarniolla oli kaksoisrooli seurantalaiteyhtiö Trevocissa ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Oikeuden mukaan yhtiötä omisti bulvaanirakenteen avulla myös ex-jengipomo Vilhunen.

Tänään viimeisetkin syytetyt antoivat oikeudessa loppulausuntonsa eli viimeiset puheenvuorot ennen tuomiota, minkä jälkeen hovioikeus vetäytyy ratkaisemaan juttua ja kirjoittamaan tuomiota. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.